בלוג האוכל המומלץ michi

רולדת טירמיסו מהירה

לרולדה אחת

טירמיסו פטנט

טרנד נהדר באינסטגרם שהייתי מוכרחה לנסות
טירמיסו קליל שמכינים ללא תבנית.
עם טריק קטן שהופך אותו ליפה ועגול.
מתכון כאן למטה בעמוד.

אופן ההכנה

  1. פורסים 3-4 גליונות של ניילון נצמד ויוצרים מלבן בגודל של 30* 40 ס״מ. טובלים את הבשקוטים בקפה משני הצדדים ( להיזהר ! הם מתפרקים במהירות) ומניחים על הניילון הנצמד בשתי שורות צמודות לרוחב של 10 בשקוטים. סה״כ 20 בשקוטים.מניחים בצפיפות. משהים כ45 דקות בטמפרטורת החדר עד שהעוגיות מתרככות לגמרי ואפשר לקפל אותם בלי לשבור.
  2. בקערת מיקסר מקציפים גבינת מסקרפונה עם סוכר , שמנת ופודינג וניל כ 2 דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים למקרר מכוסה עד לשימוש.
  3. מורחים מעל לבשקוטים את רוב הקצפת על גבי הבשקוטים ( משאירים 4 כפות לקישוט). כך שהקצפת במרכז תהיה גבוה יותר. בעזרת הניילון הנצמד מקפלים את שתי הקצוות כלפי מעלה כך שנוצרת עוגה עגולה שהבשקוטי עוטפים את קרם המסקרפונה.
  4. מנפים מעל לבשקוטים קקאו. מזלפים במרכז את הקצפת שנותרה , מומלץ עם צנתר כוכב.
  5. מומלץ לצנן כשעה במקרר לפני ההגשה.

המרכיבים

  • 200 גרם בישקוטים (1 חבילה)
  • 3 כפות קפה נמס מעורבבות עם3/4 כוס מים או 4 שוטים של אספרסו ארוך
  • 1 חבילה גבינת מסקרפונה (250 גרם)
  • 1/2 1 מיכל שמנת להקצפה( 375 מ״ל)
  • 2 כפות וניל פודינג (20 גרם)
  • 1/3 כוס סוכר ( 70 גרם)ף
  • 4 כפות קקאו
גלילה לראש העמוד