בלוג האוכל המומלץ michi

קרקר גבינה מהיר

מתאים ל 4 יחידות על מחבת קוטר 22 או 3 יחידות על מחבת קוטר 26-28
כ 30 יחידות

קרקר גבינה במחבת

קרקר מושלם והפעם קצת אחרת והרבה יותר קל.
מכינים אותו על המחבת וממש במהירות.
הסוד לקרנץ הוא:
1. יבוש/ טיגון הגבינה על הלהבה (שימו לב להוראות).
2. הפולנטה (קמח תירס) שמוסיפים לתערובת.
קרקר מופלא ומושלם לשבועות ללא גלוטן.
מתכון שהכי מתאים לכל שאריות הגבינה במקרר!!
סרטון הכנה כאן בעמוד , תראו כמה זה קל!!

אופן ההכנה

1. בקערה בינונית מערבבים גבינה וקמח תירס. מחממים מעט שמן במחבת מפזרים את התערובת בשכבה דקה על פני המחבת ובאופן אחיד. מפזרים מעט שומשום וצ'ילי. מטגנים כדקה על אש גבוהה או עד שמתחיל להזהיב בצדדים. מורידים את האש ומחכים שהגבינה תתייבש מעט (במידה ומשחים במהירות מורידים לדקה מהאש). ברגע שהתערובת התייבשה מעט אפשר להפוך לצד השני ולטגן עוד כ 2 דקות בצד השני. מורידים לרשת וצינון. במקרה והתערובת לא קריספית מספיק גם אחרי צינון. מחזירים למחבת ל 1-3 דקות על אש בינונית.
2. חותכים באופן חופשי לקרקרים בגודל בינוני ומגישים עם יוגורט או רוטב שאוהבים.

טיפ ממיכל:

אפר להוסיף מעל כל תיבול שאוהבים: זעתר, פפריקה, קצח, שומשום מלא ועוד….

המרכיבים

• 1/2 2 כוסות גבינות צהובות שאוהבים מגוררת – מוצרלה, צד'ר, פרמזן פיקורינו (250 גרם )
• 1/3 כוס קמח תירס (כ 45 גרם)
• 3 כפות שמן
• 2 כפות שמושום שחור (אם רוצים)
• 1 כפית צ'ילי מיובש טחון (אם רוצים)

גלילה לראש העמוד