בלוג האוכל המומלץ michi

קרפ ברוטב תפוזים קלאסי

12-15 יחידות במחבת 18-20ס"מ

קרפ סוזט

מי לא אוהב קרפ ?
קרפ ברוטב קרמל תפוזים
קרפ סוזט בגרסה שלי
את הבלילה של הקרפים מכינים בפחות מ5 דקות בבלנדר וללא גושים!!!
מכינים קרפים דקים ומקפלים אותם לתוך הרוטב החלומי ונהנים ממנה מושלמת.
קינוח פרווה מפנק ומושלם לסיום ארוחה.

אופן ההכנה

1. לקרפים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מערבבים קמח, סוכר ומלח יחד עם הביצים בהקצפה במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה חלב (בהתחלה ממש מעט כדי לפתוח את הקמח ולמנוע גושים). במידה ויש גושים פשוט מסננים את הבלילה. קיצור דרך: טוחנים יחד את כל מרכיבי הבלילה בבלנדר כדקה.
2. מחממים מחבת קוטר 20-22 ס"מ מרססים בתרסיס שמן ומנגבים מעט בנייר סופג (צריך לשמן רק בפעם הראשונה).
3. יוצקים 1/2 מצקת מהבלילה ומטים את המחבת כך שתמלא את כולה מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות, עד מתייצב (לא צריך להפוך!) והופכים לצלחת. מכינים כך את כל הבלילה. ועורמים את הקרפים אחד על השני .
4. לרוטב: מחממים את מיץ התפוזים במיקרוגל כדקה. מחממים במחבת גדולה על להבה גדולה את הסוכר החום עד שהוא מתחיל להתקרמל בקצוות . מוסיפים את מיץ התפוזים והקוניאק החם (כדי למנוע גושים)ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2-3 דקות על להבה בינונית, עד שכל גושי הסוכר נמסים. מקפלים את הקרפים לארבע (לחצי, ואז שוב לחצי ) ומניחים במחבת (אפשר להשיר חלק מהקרפים למילויים אחרים). מבשלים כדקה ומגישים כך לשולחן.

טיפ ממיכל:

לקרפ בגירסת פרווה:
ממרים את החלב במים או בחלב צמחי וזה יוצא מושלם באותה מידה.

לקרפים בגרסה טבעונית (לכ 16-18 יחידות)
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כף (10 גרם) קורנפלור
2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
4 כפות שמן קוקוס מומס / שמן צמחי אחר
1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חלב סויה
לטיגון: ספריי שמן
1. הקרפים: מערבבים את כל מרכיביהם לבלילה דלילה ואחידה. מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה).
2. מחממים מחבת קוטר 20-22 ס"מ מרססים בתרסיס שמן ומנגבים מעט בנייר סופג (צריך לשמן רק בפעם הראשונה).
3. יוצקים 1/2 מצקת מהבלילה כן מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות, עד מתייצב (לא צריך להפוך!) והופכים לצלחת. מכינים כך את כל הבלילה.

המרכיבים

לקרפים
• 1 כוס קמח פחות 2 כפות קמח ( 120 גרם)

• 1/4 כוס סוכר 50 גרם
• 2 ביצים
• 3/4 1 כוסות חלב או חלב צמחי שאוהבים או מים(420 מ"ל)
• לטיגון: ספריי שמן או מעט שמן
• לרוטב
• מיץ מ-4 תפוזים (קצת יותר מכוס)
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
• 2 כפות קוניאק או ברנדי (אם רוצים)

גלילה לראש העמוד