בלוג האוכל המומלץ michi

בבקה שוקולד

לתבנית אינגליש קייק באורך 30-35 ס"מ

עוגת שמררים במילוי שוקולד מושלמת

הנוסחה המנצחת שלי לבבקה.
מתכון לעוגה אחת גבוהה ומרשימה עם איזון מושלם בין המילוי לבצק.
מילוי ובצק מושלמים ליצירת הצורה המלופפת שאנחנו כל כך אוהבים.
בקיצור ממכרת בטירוף!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק מלבד ולשים 10 דקות במהירות נמוכה. עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מכסים היטב בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי המילוי שנוצר מילוי אחיד.
  3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול שהצלע הקצרה שלו מעט ארוכה יותר מהתבנית ובעובי 0.4 מ"מ. מורחים במילוי באופן אחיד על גבי הבצק. מגלגלים לגלילה הדוקה. חותכים את הגלילה במרכז לאורך ומלופפים שהצד המרופדת כלפי חוץ. מעבירים לתבנית מדן שנת ומרופדות בנייר אפייה. מתפיחים כשעה או עד שכמעט מכפיל את נפחו.
  4. מחממים את התנור ל165 טורבו .
  5. מברישים את העוגה בביצה ואופים כ 40 דקות או עד שמזהיב לגמרי.
  6. בסיר קטן מביאים ומים וסוכר לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כדתי דקות ומניחים בטמפרטורת החדר.
  7. מוציאים את העוגה החמה מהתנור ומורחים עליה סירופ בטמפרטורת החדר. מצננים כ 20 דקות ומגישים.

המרכיבים

לבצק

  • 250 גרם קמח (מומלץ קמח לחם) 1 כוס ו3/4
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית שמרים יבשים או 1 כפית גדושה טריים
  • 1 ביצה גודל m
  • 40 גר' חמאה בטמפרטורת החדר או 2 כפות
  • 1/2 כוס חלב (120מ״ל)

למילוי

  • 1/3 כוס סוכר ( 65 גרם)
  • 1/3 כוס קקאו ( 45 גרם)
  • 70 גרם חמאה או מרגרינה או שמן קוקוס מומסים
  • 1 כף גדושה מאוד ממרח שוקולד שאוהבים( לעוגה יציבה ממליצה על שוקולד השחר)
  • 1 ביצה טרופה להברשה

לסירופ סוכר

  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
גלילה לראש העמוד