קרם אנגלז – רוטב וניל צרפתי קלאסי
כחצי ליטר רוטב
רוטב ווניל הכי טעים שיש
הוא ממש קל להכנה אך בזמן הבישול שלו יש לשים לב לא לבשל יתר על המידה. זה בדיוק השלב שמרתיע את המנסים להכין אותו בפעם הראשונה.
הוא רוטב שמבוסס על חלמונים, חלב ווניל איכותי כמובן.
אם לא ניסתם מצרפת סרטון הכנה והסבר מדויק.
קרם האנגלז הוא בסיס לגלידות איכותיות ומוסים של עוגות מושלמות.
הוא מלווה באוסטריה וגרמניה מנות אייקוניות כמו השטרודל האגדי, בוכטל וגרם קנודל.
אפשר כמובן להכין אותו עם שמנת לבישול או שמנת רגילה וליצור קרם עשיר יותר. קרם בדיוק כזה היה הבסיס לגלידה סופר איכותית וקלאסית בקייטרינג שהיה לי.
אופן ההכנה
1. מכינים בצד קערה בינונית עם מסננת לסוף התהליך. בסיר בינוני מחממים חלב עם כף סוכר . מוציאים ממקל הווניל את הווניל ומסיפים את המקל יחד עם הווניל לחלב ומבשלים על אש בינונית.
2. בקערה מקציפים חלמונים וסוכר עד שמבהירים מעט כדקה (לא להשאיר חלמונים וסוכר יחד בקערה ללא ערבוב – זה יוצר גושים).
3. שופכים את החלב החם מעל לחלמונים מערבבים היטב ומחזירים לסיר. מבשלים על אש בינונית ומערבבים עם כף עץ בעדינות. מומלץ בצורת שמונה. כשהנוזל מתחיל להסמיך בודקים אותו בגב כף העץ אם הוא לא נוזלי מידי. בודקים ע"י קו שיוצרים עם האצבע בגב הכף במידה והקו נשאר הרוטב מוכן. שיטה נוספת היא להכניס טרמומטר לנוזל כשהוא מגיע ל85 מעלות הוא מוכן. מסננים מיד לקערה שהכנו. ומקציפים קלות כדקה כדי להוריד את הטמפרטורה. מכסים ומעבירים למקרר לצינון. ברגע שהרוטב קר הוא מוכן להגשה.
טיפ ממיכל:
רוצים קרם עשיר יותר החליפו את החלב בשמנת מתוקה או שמנת לבישול.
המרכיבים
• 400 מ"ל חלב (2/3 1 כוס)
• 1/2 כוס סוכר (10 גרם)
• 4 חלמונים
• ווניל מחצי מקל או 1/2 1 כפיות תמצית ווניל איכותית