בלוג האוכל המומלץ michi

שטרודל תפוחים מופלא בקלות

1 יחידה

שטרודל תפוחים נפלא בניחוח קינמון

בגרמניה ובאוסטריה מכינים בצק שטרודל דק בטכניקה מאוד מיוחדת .
התוצאה מזכירה באופן מפתיע בצק פילו ולכן נשתמש בו להכנת השטרודל בגרסה קלה להפליא. עם טריק נפלא שיוצר בפילו שכבות טעימות עוד יותר.
המילוי כאן מתבשל לפני ולכן התוצאה קרמלית ורכה במיוחד.
תסכימו איתי אין כמו שטרודל ברוטב ווניל.
סרטון הכנה ממש קצר כאן למטה בעמוד – באינסטגרם שלי.
תהיו חברים ושימו לי עוקב באינסטגרם.
למתכון של רוטב ווניל קרם אנגלז באתר שלי:
https://l.michi.co.il/Cremeanglaise

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. במחבת גדולה מחממים את הסוכר עד שבצדדיו נוצר קרמל בצבע חום בהיר, מוסיפים את החמאה, התפוחים וקינמון ומערבבים 7-8 דקות או עד שכל הסוכר נמס, הנוזלים הצטמצמו והתפוחים התרככו. מורידים מהאש מעבירים לקערה ומצננים במקרר מכוסה.
3. פורשים את דפי הפילו על משטח העבודה ומכסים אותם (שלא יתייבשו). מברישים 4 עלי פילו בחמאה ומפזרים מעליהם שקדים טחונים ומניחים אותם זה על זה. על השכבה עם המילוי לא מפזרים שקדים טחונים. על הצד הרחב של הבצק מניחים על העלה העליון את מילוי התפוחים, כך שיישארו שוליים נקיים בעובי 1 ס"מ ומגלגלים את עלי הפילו לגלילה הדוק.
4. אופים כ 30-40 דקות, עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתרככים. מוציאים מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מומלץ להגיש עם רוטב ווניל מעל.

מתכון לרוטב ווניל קלאסי בבלוג

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן להכין בלי שקדים טחונים. אני ממליצה מכל הלב לנסות את השקדים זה נותן לבצק קראנץ מושלם.

המרכיבים

• 4-5 דפי פילו
• 50 גרם חמאה או מרגרינה, מומסת
• 40-50 גרם שקדים טחונים

למלית
• 5-6 תפוחים , קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
• 20 גרם חמאה או מרגרינה
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
• 1 כפית קינמון טחון
לעיטור
• 2 כפות אבקת סוכר
• מומלץ להגיש עם רוטב ווניל או גלידת ווניל
למתכון בבלוג שלקרם ווניל צרפתי – קרם אנגלז

גלילה לראש העמוד