
קרוקטים במילוי מוצרלה
20 יחידות
חטיף תפוחי אדמה מטוגן במילוי מוצרלה
קלאסיקה ואולי אפילו רטרו מעודכן, זוהי מנה שמימית למי שאוהב תפוחי אדמה (פירה עדין) מטוגנים וגבינה חמה ובעצם מי לא אוהב? חטיף נפלא לפני הארוחה או תוספת מושקעת במיוחד, זהו הלהיט בכל אירוח חלבי.
אפשר לטגן עד כשלוש שעות לפני שהאורחים (משהים מכוסה במקרר) מגיעים ולחמם שוב כ 12 דקות בחום של 170 מעלות בסמוך לאירוח. החימום יחזיר לגמרי את ה "קרנץ" הנפלא של הטיגון.
אפשר לטגן עד כשלוש שעות לפני שהאורחים (משהים מכוסה במקרר) מגיעים ולחמם שוב כ 12 דקות בחום של 170 מעלות בסמוך לאירוח. החימום יחזיר לגמרי את ה "קרנץ" הנפלא של הטיגון.
אופן ההכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים. בסיר מלא במים מרתיחים עד שהתפוחי האדמה מתרככים לגמרי. מסננים היטב ומעבירים לקערה ממחים אותם בעזרת מכשיר ידני (לא לטחון במעבד מזון) תוך כדי ערבוב של השמנת. מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל, מצננים בטמפרטורת החדר.
- מחממים סיר שמן לטיגון לחום בינוני גבוה 180 מעלות. חותכים מהמוצרלה למלבנים קטנים באורך ¾ ס"מ . יוצרים סביב פיסת הגבינה כיסוי הדוק של פירה, כך שנוצר גליל מאורך שעוטף את גבינת המוצרלה, מערבבים פרורי לחם ושומשום שחור טובלים בביצה ואח"כ בפרורים . מטגנים כ 3 דקות או עד שהקרוקטים מזהיבים.
- מגישים מיד חם.
- אפשר להקפיא את הקרוקטים לפני שלב הטיגון ל3 שבועות. במידה ומטגנים אותם קפואים מטגנים כ 5 דקות ומתחילים בחום נמוך יותר.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל