בלוג האוכל המומלץ michi

קסטה קיצית עם גלידת בננה

5-6 יחידות

קסטה בננות

קסטות בהכנה מהירה באינגליש קייק שיש בבית.
תבנית האינגליש קייק הבסיסית ממש מתאימה ברוחב לביסקוויטים (כמו פתי בר או בסקווטים לקסטה).
הבננות נותנות לגלידה הביתית ללא מכונה רכות מיוחדת.
קסטה מרשימה ומהירת הכנהמ-5 מרכיבים בלבד כולל קישוט.

אופן ההכנה

1. מתאימים מראש את גודל התבנית לביסקוויטים שקניתם. מרפדים את בסיס התבנית והדפנות בנייר אפייה או בניילון נצמד או משתמשים בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, מרפדים את הבסיס בביסקוויטים בצפיפות.
2. המלית: קולפים את הבננות ומועכים היטב, במזלג או במעבד המזון.
3. יוצקים את השמנת לקערת המערבל ומקציפים כ-2 דקות לקצפת יציבה. מוסיפים בקיפול את החלב המרוכז ואת הבננה המעוכה ומערבבים כדקה.
4. יוצקים את המלית על הביסקוויטים ומיישרים. מסדרים מעליה שכבה נוספת של ביסקוויטים, בצפיפות. מעבירים למקפיא ומאחסנים 5 שעות לפחות (עד שבועיים).
5. לפני ההגשה, מחלצים מהתבנית וחותכים לפי הסימון של הביסקוויטים. אם רוצים, מצמידים לדפנות ברס/ שקדים/ סוכריות לקישוט. מגישים קפוא.

טיפ ממיכל:

טיפ: את הברס אפשר להחליף בשקדים חתוכים גס, או – לגרסת הילדים – בסוכריות צבעוניות

קסטה עם גלידת בננה

המרכיבים

• 1 שרוול (כ-200 גרם) ביסקוויטים מומלץ בטעם שוקולד
למלית/ גלידה
• 2-3 בננות
• 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32%-38% שומן
• 1/2 פחית (180 מ"ל) חלב מרוכז
• אפשרות לקישוט: 4 כפות (40 גרם) ברס (שקדים קלויים מסוכרים, להשיג בחנויות המתמחות באפייה) או סוכריות צבעוניות

גלילה לראש העמוד