קיש 3 בצלים מנצח
לתבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ
קיש בצלים וגבינות
אין חג בלי קיש/ פשטידה מושלמת.
קיש לחג המשלב בצלים בטעם עדין שמשתלבים באופן נפלא עם המלית והגבינות.
בצק פריך מושלם וטעמי ירקות חזקים ועם מתיקות עדינה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!
אופן ההכנה
1. לבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים עד שהמרכיבים הופכים כמעט לגוש. מעבירים אל ניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. עוטפים ומעבירים למקרר לצינון של פחות לשעה ועד יממה.
2. מחממים את התנור 190 מעלות. משמנים תבנית מתאימה.
3. במחבת בינונית מחממים שמן ועל אש גבוה מטגנים יחד את כרישה ובצל כ5 דקות או עד שמזהיבים מעט. מוסיפים בצל ירוק ומטגנים עוד 2 דקות מתבלים במלח ופלפל. מוציאים מהמחבת ומצננים בטמפרטורת החדר.
4. בקערה בינונית מערבבים יחד חלב, ביצים וגבינה צהובה. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול או מלבן בעובי של כ 4 במ"מ בהתאמה לתבנית. מעבירים את הבצק לבסיס התבנית ומהדקים היטב לדפנות. מחוררים את בסיס הבצק במזלג כ 5-6 פעמים. מעבירים למקפיא ל5 דקות לקירור והתייצבות. מסדרים את הירקות בתוך על הבצק ויוצקים מעל את הבלילה מפזרים מעל גבינה מלוחה ואופים כ 45 דקות או עד שהקיש מזהיב ויציב במרכז (מומלץ ב 7 הדקות האחרונות להעביר את התנור לחום תחתון).
טיפ ממיכל:
1. אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן אם רוצים.
2. אפשר להחליף את החלב לשמנת לבישול ופשטידה עשירה יותר (או שמנת להקצפה לפשטידה סופר עשירה).
המרכיבים
לבצק
• 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 1/3 1 כוס קמח (180 גרם)
• 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה ( 60 גרם)
• 1 כפית מלח
• 1חלמון
• 3 כפות מים
בצק פריך מלוח – מתכון עם הכפלת כמויות בבלוג
למילוי
• 1 גבעול כרישה חתוך לפרוסות (החלק הבהיר בלבד)
• 3-4 בצלים סגולים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לפרוסות וחצאים
• 4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות
• 2 כפות שמן זית
• 1/2 1 כוסות חלב (360 מ"ל)
• 3 ביצים
• 50 גרם גבינה צהובה מגוררת (גבינה שאוהבים)
• 50 גרם גבינה מלוחה מגוררת
• מלח ופלפל