בלוג האוכל המומלץ michi

בצק פריך מלוח

מתאים ל 2 קישים בקוטר כ 24 ס"מ

פת סבלה - פריך מלוח

הבצק הפריך המלוח הכי פריך בעולם
פריך וחמאתי כמעט כמו בצק עלים.
כל כך פריך שנוצרות בו שכבות.
הכול הודות למרכיב נוסף בבצק שהוא סוד ההצלחה.
בצק שהולך איתי כבר 30 שנה ואין סיכוי שאני מחליפה אותו.
כל כך אוהבת לתת לכם מתכוני בסיס איתם אפשר לבנות לבד את המנות שאתם אוהבים.
סרטון הכנה באינסטגרם ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

1. לבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים עד שהמרכיבים הופכים כמעט לגוש. מעבירים אל ניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. עוטפים ומעבירים למקרר לצינון של פחות לשעה ועד יממה.
2. מתאים למגוון מאפים ומומלץ לאפות על 180-190 מעלות טורבו..

טיפ ממיכל:

1. רוצים בצק עשיר יותר: הגדילו את החמאה ל 200 גרם במקום 180 גרם.
2. אפשר להקפיא את הבצק כחודש לפחות ולהפשיר במקרר.

המרכיבים

• 180 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
• 1 כוס קמח תפוחי אדמה ( 60 גרם)
• 1 כף מלח (10 גרם)
• 1 ביצה
• 1/4 כוס מים קרים (60 מ"ל)

גלילה לראש העמוד