בלוג האוכל המומלץ michi

קארי ירוק עם כדורי בשר וכרוב ניצנים

4 סועדים

קארי ירוק עם כדור בשר מהיר

מנה צבעונית ומהירה לאוהבי טעמים אסייתיים חזקים!!
קארי היא אחת המנות הפופולריות בבית שלי ובמיוחד קארי עם כדורי בשר!
לגמרי מגוון את כדורי הבשר מהמטבח האיטלקי ונותן משב רוח רענן לבשר הבקר הטחון.
קארי ירוק עבודת יד מהיר יחד עם כדורי בשר בניחוח אסייתי פלוס הירק האהוב עלי כרוב ניצנים, מעדן!!
מנה שהיא קדירה אסייתית מהירה וגם ארוחה מלאה. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

אופן ההכנה

לקארי :במעבד מזון קוצצים יחד את החומרים עם חלב קוקוס לבלילה ירוקה.
2. בקערה בינונית מערבבים בשר טחון עם בצל ירוק, פרורי לחם וג'ינג'ר ומתבלים במלח ופלפל .יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ. מחממים במחבת שמן שומשום וצולים את כדורי הבשר על אש גבוה עד שמזהיבים כ 3-4 דקות. מוסיפים את בלילת הקארי וכרוב הניצנים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10-15 דקות על אש נמוכה. מביאים לרתיחה ומתקנים את התיבול בעזרת מלח. מקשטים שומשום שחור ומגישים חם.
3. נשמר 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם במיקרוגל.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את כרוב הניצנים בכל ירק שאוהבים למשל: ברוקולי.

המרכיבים

לכדורי הבשר
• 600 גרם בשר טחון
• 1/3 כוס פרורי לחם (מומלץ פנקו)
• 1 כפית ג'ינגר מגורר דק
• 2 יחידות בצל ירוק טרי וחתוך לפרוסות דקות
• 4 כפות שמן שומשום
• כ 400 גרם כרוב ניצנים טרי או קפוא (מומלץ להפשיר כשעה לפני הבישול)
לקארי
• 1 שורש גי'נג'ר קלוף באורך כ 3-4 ס"מ
• ½ כפית צ'ילי טחון
• 3 שיני שום קלופות
• חצי כוס כוסברה טרייה
• חצי כוס עלי נענע טריים
• 1 כף משחת קארי ירוק (אם רוצים לחיזוק במיוחד הפיקנטיות)
• רבע כוס סויה
• 1קופסא חלב קוקוס
• מלח ופלפל
• 1 כף שומשום שחור לקישוט (אם רוצים)

גלילה לראש העמוד