צ'ורוס עם דבש
18-20 יחידות
צ'ורוס מבצק רבוך בסוכר ודבש
למי שמחפש קינוח נפלא של הרגע האחרון, עם צ'ורוס אי אפשר לטעות.
בניגוד לבצקים אחרים, שהופכים כבדים בטיגון בשמן עמוק – הבצק הרבוך מתקבל קליל ואלגנטי.
כמו לדוגמה בקינוח הארגנטינאי הממכר הזה.
עוד יותר ממכר כשמוגש עם דבש או סילאן!!
בניגוד לבצקים אחרים, שהופכים כבדים בטיגון בשמן עמוק – הבצק הרבוך מתקבל קליל ואלגנטי.
כמו לדוגמה בקינוח הארגנטינאי הממכר הזה.
עוד יותר ממכר כשמוגש עם דבש או סילאן!!
אופן ההכנה
- שמים בסיר בינוני את החלב/ המים, החמאה/ מרגרינה הסוכר והמלח, ומבשלים עד לרתיחה . מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה, בעזרת כף עץ, עד שנעלמים הגושים. מסירים מהאש.
- מעבירים את הבצק לקערת המערבל (מומלץ וו גיטרה), ומקציפים על מהירות נמוכה (אפשר גם עם מקציף ידני) כדי וקרר את המסה מעט. מוסיפים 4 ביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת ונוצר בצק אחיד ויציב. במידת הצורך מוסיפים את הביצה החמישית (אם הבצק אינו רך לזילוף. מעבירים את הבצק המוכן לשקית זילוף .
- שמים את השמן בסיר בינוני, ומחממים אותו לחום בינוני 180 מעלות . כשהשמן חם מזלפים פס בצק באורך 4-5 ס"מ עגול , וקוטמים בעזרת סכין ומחהרים את שתי הקצוות ומעבירים לשמן. מזלפים לשמן עוד 5-4 יחידות, ומטגנים אותן 4-3 דקות. מעבירים לנייר סופג. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.
- מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר, ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים עם דבש. צ'ורוס מומלץ לאכול טרי.
טיפ ממיכל:
אפשר גם לזלף את הבצק כמקלות ישרים ולמי שאין שקית זילוף אפשר עם כף ליצור עיגולם