בלוג האוכל המומלץ michi

טארט תאנים וקרם שקדים

לתבנית טארט 22-24 ס"מ

טארט תאנים ושקדים בניחוח דבש

טארט קרם שקדים תאנים במיוחד לאוהבי טעם מרציפני והטעם הכל כך מתוק של תאנים בשלות.
מבחינתי טארט שמשלב בצק פריך נפלא, קרם שקדים (שאני קוראת לו הנשק הסודי של הקונדיטוריה) ופרי זה הטארט המושלם.
תאנים יחד עם השילוב הנפלא הזה זו פשוט שלמות.
הטארט החם שיצא מהתנור עוד מקבל זיגוג נפלא של דבש.

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו היגטרה ומעבדים לפירורי בצק גדולים. מוציאים, מאחדים לגוש בצק אחיד, עוטפים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות .
  2. קרם השקדים: שמים בקערת המערבל את החמאה ומקציפים במהירות גבוהה במשך כדקה-שתיים, עד שהיא מבהירה. מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים ומקציפים במהירות בינונית כדקה נוספת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, רק אחרי שהביצה הקודמת נטמעת בעיסה. מוסיפים את הקמח ומערבלים למרקם אחיד. אם רוצים, מוסיפים גם את הרום. מאחסנים במקרר עד לשימוש (עד 4 ימים).
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בעובי כ-3 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. נפטרים מעודפים בצק. יוצקים את הקרם כך שיגיע עד ל-3/4 מגובה הבצק. מניחים עליו את התאנים ונועצים אותן קלות בקרם.
  4. אופים 25-30 דקות, עד שפני הטארט מתחילים להזהיב. מוציאים ומברישים את העוגה החמה מהתנור. מברישים בדבש /מייפל כשעוד חם.

 

טיפ ממיכל:

1. את הטארט אפשר להכין עם כל פרי כמעט שאינו קשה מידי: אפסק, נקטרינה, פרות אדומים (אפשר קפואים) ובננות.
2. מומלץ להכין כמות כפולה של קרם שקדים ולהקפיא את מה שנותר לעוגה הבאה. מתאים למילוי של טארטים וסיגרים

המרכיבים

לבצק

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • קמח (180 גר') 1/4 1 כוס + 1 כף
  • 1 חלמון
  • 1 כף דבש או סירופ תירס
  • 50 גרם אבקת סוכר

 

לקרם השקדים

  • 100גרם חמאה, רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100גרם שקדים טחונים דק
  • 1 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • אפשרות: 1 כף משקה רום

 

  • כ-10 תאנים חצויות
  • 1/4 כוס מייפל או דבש
גלילה לראש העמוד