פשטידת פילו וזוקיני מהירה
לתבנית מלבנית בגודל כ 25*35 ס"מ
קיש פילו וירקות ירוקים
פשטידה מהירה במיוחד עם בסיס של בצק פילו שאופים פעמים.
מפנקת, צבעונית והכי חשוב פשטה להכנה.
בצק "קריספי" ומילוי עם ירקות בצבע עז מהתרד והזוקיני.
פשטידה שהיא חגיגה לעיניים.
מוכנה בפחות מחצי שעה דקות כולל זמן אפיה.
מפנקת, צבעונית והכי חשוב פשטה להכנה.
בצק "קריספי" ומילוי עם ירקות בצבע עז מהתרד והזוקיני.
פשטידה שהיא חגיגה לעיניים.
מוכנה בפחות מחצי שעה דקות כולל זמן אפיה.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 190 מעלות. משמנים את בסיס התבנית בשמן זית או מרפדים את הבסיס בנייר אפיה.
2. מניחים את דפי הפילו על בסיס התבנית והשולים באופן חופשי כך שירפד את התבנית לגמרי ללא חורים בבצק במיוחד בבסיס. מברישים את פני הבצק בשמן זית. אופים 5-6 דקות או עד שמתחיל להזהיב.
3. בקערה בינונית מערבבים שמנת וביצים עד שהבלילה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. חותכים את הזוקיני לפרוסות דקות מאוד בעזרת קולפן (אפשר כמובן גם בעזרת סכין או מנדולינה).
4. מפזרים על בסיס הבצק האפוי תרד. יוצקים מעל את השמנת ומפזרים מעל זוקיני וגבינה. מברישים את הירקות בשמן זית שנותר ומפזרים מעט מלח. מכניסים לאפייה נוספת של 9-12 דקות עד שהבלילה מתייצבת והירקות מזהיבים
טיפ ממיכל:
אפשר כמובן להשתמש בגבינות שאוהבים ואם אתם רוצים את הפשטידה דלת שומן השתמשו בגבינה מלוחה במקום גבינה צהובה