בלוג האוכל המומלץ michi

פסטה בסיר אחד עם אטריות דקיקות

4 סועדים

פסטה בסיר אחד עם רוטב עדבניות צרובות

המתכונים הכי פופולריים לפסטה לאחרונה הם מתכונים שמבשלים את הפסטה ברוטב ובסיר אחד.
מצטרפת לטרנד עם אטריות מרק דקיקות ורוטב עגבניות מלא בארומה.
אני משתמשת באטריות למרק שמתבשלות ממש מהר ומי לא אוהב אטריות למרק!
בעצם למה לא ליצור מהם מנת פסטה מיוחדת?
בסוף כל חורף אחרי מנות המרק תמיד נשארת לי במזווה חצי חבילת אטריות מרק דקיקות.
בבסיס הרוטב עגבניות שנצלות בתנור בחום גובה.
הקרמול והזהבה נותנים לרוטב טעם מופלא.
ההשראה והרעיון לרוטב היא מחבר וקולגה שגיא בנוז השף ובעלים של קייטרינג עלי דפנה.
מנה קיצית קלילה עם אטריות רכות שילדים אוהבים במיוחד.
סרטון הדגמה כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה 240 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את העגבניות מורחים בנדיבות בשמן זית ומפזרים מעל מלח. אופים 25 דקות או עד שהעגבניות מזהיבות מעט. מעבירים חצי מהעגבניות עם בזיליקום, רסק עגבניות ומים למעבד מזון. טוחנים עד שמתקבל רוטב אחיד. מחממים את שמן הזית שנותר בסיר בינוני.מעבירים לסיר את הרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האטריות ומבשלים 3 או לפי הזמן שכתוב על השקית דקות או עד שמעט מתרככות. מוסיפים שעועית ועגבניות שלמות (משאירים עגבניות לקישוט). מורידים מהאש מתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים מעט נוזלים (מים או שמנת לבישול) ומגישים חם עם גבינה.
  2. נשמר 3 ימים במקרר. מומלץ לחמם במיקרוגל.

 

טיפ ממיכל:

1. פסטה שמתבשלת בסיר אחד מוציאה גלוטן לרוטב ולכן הוא מסמיך מעט. אם אוהבים רוטב נוזלי יותר מומלץ לבשל את הפסטה בנפרד.
2. במידה ומסמיך מתמיד אפשר להוסיף עוד נוזל אפילו שמנת ולהפוך את הרוטב לרוטב רוזה מושלם!!
3. הרוטב מושלם לכל סוג של פסטה, מומלץ!

פסטה בסיר אחד עם רוטב עגבניות צרובות

המרכיבים

  • 1/2 חבילה אטריות דקות למרק (200 גרם) או כל פסטה שאוהבים
  • 8-9 עגבניות קטנות חתוכות לרבעים או שישיות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 ענף בזיליקום מופרד לעלים
  • 300 מ"ל מים
  • 100 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה מופשרת או אפונת שלג
  • מלח ופלפל גרוס
  • 50 מ"ל שמנת לבישול אם רוצים
  • 60 גרם פרמזן מגורר
גלילה לראש העמוד