בלוג האוכל המומלץ michi

פטיפור שוקולד לבן בקלאווה

אינגליש קייק - מומלץ מסיליקון

פטיפור שוקולד לבן עם פיסטוק

מתכון מתוק מושלם של מרובעי פאדג' בניחוח נפלא
של מי ורדים ופיסטוקים.
זה מתכון סופר קל להכנה בלי בישול והמסה על סיר כפול. שימוש קצר ויעיל בבלנדר.
מרובעים מתוקים וחלקים שמכינים ב 5 דקות, שומרים במקפיא וזה פשוט מושלם לקיץ.
מרובעי שוקולד לבן בטעמי בקלאווה רכים במיוחד💗
פרסום ממומן בשיתוף foodapeal

אופן ההכנה

  1. מניחים בקערת בינונית או מד ליטר את השוקולד. בקערה נוספת מחממים יחד במיקרוגל חלב מרוכז ושמנת במיקרוגל עד לרתיחה (דקה וחצי). יוצקים את הנוזל החם מעל השוקולד כך שמכסה לגמרי את השוקולד. מחכים כדקה מוסיפים את מי הורדים טוחנים יחד עם בלנדר מוט למשחה חלקה לגמרי, (במידה והבלילה יציבה מידי מוסיפים עוד 2-3 כפות שמנת רותחת). מעבירים את המשחה החמה לתבנית סיליקון או תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה.
  2. מפזרים מעל למשחה הפטיפור את הפיסטוקים ומהדקים מעט. מעבירים ל 4 שעות לפחות למקפיא.
  3. מחלצים מהתבנית. חותכים לקוביות בגודל 2.5*2.5 ס״מ. אוכלים קר. נשמר כחודש במקפיא.

טיפ ממיכל:

כמובן שאפשר להמיס את המרכיבים באמבט מים במקום בבלנדר

המרכיבים

 

  • 400 גרם שוקולד לבן קצוץ דק או שוקולד צ׳יפ מיני
  • 1/2 כוס + 2 כפות חלב מרוכז ( 140 מ״ל)
  • 1/3 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול( 80 מ״ל)
  • 11/2 כפית מי ורדים ( אם רוצים)

 

  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים מומלחים  קצוצים דק ( 60 גרם)
גלילה לראש העמוד