בלוג האוכל המומלץ michi

פוקצ'ינות בשר נפלאות

12 יחידות

מיני פוקצ'ות בשר בתיבול מושלם

קציצות בשר ממולאות בטעם נחות על פוקצ'ה אישית נפלאה – חלום.
הקציצה האפויה רכה במיוחד מרדי המאפה והמאפה סופג את טעמי הבשר ותבלינים.
הכי ישראלי שיש עם טחינה טובה ואריסה לפיקנטיות.
לא צריך הרבה יותר כדי שאהיה מאושרת.
מתכון מושלם לכל המשפחה.
לא צריך לרדד בצק יש כאן פטנט מהיר להכנה קלה.
סרטון אינסטגרם קצר ממש כאן בעמוד.
זההזמן לעקוב אחרי גם באינסטגרם.

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והמים. לשים במשך דקה, מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש – מוסיפים עוד קצת מים. אם הוא רטוב, מוסיפים עוד טיפה קמח. לשים עוד כ-8 דקות לבצק גמיש ונוח לעבודה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו כ 40 דקות בלבד.
  2. בינתיים מכינים את שכבת הבשר: בקערה בינונית מערבבים את כל חומרים המלית ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים 12 כדורי בשר בקוטר כ 3.5 ס"מ.
  3. מחממים את התנור ל220 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק ל12 חלקים שווים. יוצרים מהם כדורי ומכסים במגבת ל כ 5 דקות. מניחים על משטח מקומח את הכדורים ובעזרת כוס קטנה מקומחת יוצרים עיגול של בצק דק במרכז ולוחצים כמה פעמים שנוצר שקע יציב. ומניחים את הכדור באמצע ודוחסים מעט לקציצה רחבה יותר שתמלא את השקע. מעבירים לתבנית. מברישים בשמן זית מעל לקציצה ולבצק.
  5. אופים 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב וגם הקציצה.. מוציאים ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

ממש כאן משמאל סרטון הכנה קצר באינסטגרם לא עובר את החצי דקה.
נכנסתם לאינסטגרם שליל?
שימו עוקב :)

המרכיבים

לבצק

  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
  • 1 כף (6 גרם)שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 10 גרם מלח (1 כף)

 

לכדורי הבשר

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קלוף מגורר
  • 1/2 עגבנייה מגוררת
  • 400 גרם בשר טחון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית גדושה בהרט או כמון
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל

 

להרכבת המאפים

  • 4 כפות שמן זית
גלילה לראש העמוד