בלוג האוכל המומלץ michi

גאלט משמשים ופרורי בצק

ל 4-5 סועדים

משמשים אפויים בבצק ושטרויזל

גאלט מלא בטעמי משמשים ושתי טקסטורות של בצקים שהופכות אותו ליותר ממושלם.
הגאלט הוא בעצם טארט פחות מעוצב (בעיצוב פרוע).
הבצק שבתחתית עוטף את הפירות בצורה רכה ולא מדויקת.
הרבה יותר קל להכנה מטארט ומושלם לפירות קיץ.
בצק פריך במיוחד ופרורי בצק מופלאים הכוללים מיץ פירות וקינמון.
עוגה עם טעמים עמוקים והכנה פשוטה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה לפני השימוש. מרדדים את הבצק בין שני אפייה לעיגול בקוטר כ 36 ס"מ. מצננים במקרר כחצי שעה או במקפיא כ 10 דקות.
2. מחממים תנור ל 175 מעלות.
3. בקערה בינונית מערבבים משמשים עם סוכר, קינמון ולימון ומניחים בצד עד לשימוש.
4. מורידים את הנייר העליון מהבצק ומניחים את הנייר התחתון עם הבצק על תבנית אפייה. מניחים במרכז הבצק בערמה את המשמשים בלי הסוכר שנוצר בתחתית (לשמור לבצק הפירורים). כך שיתפזרו על כ 22 ס"מ – להשאיר שוליים. בעזרת הנייר מקפלים את השוליים מעל לפירות. בכל שלב שהבצק חם מידי מעבירים ל 5 דקות במקפיא או 10 המקרר.
5. את הסוכר שנותר בקערה מערבבים עם חמאה וקמח עד שמתקבלים פירורים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח. מפזרים מעל לפירות ולבצק.
6. אופים 30-35 דקות או עד בשהפירות רכים (בודקים עם מזלג).

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם עם דובדבנים, נקטרינות ותאנים

המרכיבים

לבצק
• 100 גר' חמאה קרה
• 1/4 1 כוסות קמח (180 גר')
• 1 כף קמח שקדים או שקדים טחונים
• 1 חלמון
• 1 כפית דבש או סילאן
• 50 גר' סוכר חום בהיר דק
למילוי
• 1/2 קילו משמשים ללא גרעינים חצויים
• 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
• 1 כפית קינמון
• 1 כף לימון
לפירורים
• 20 גרם חמה מומסת
• 2-4 כפות קמח

גלילה לראש העמוד