בלוג האוכל המומלץ michi

עוף נוסח קייב

5-6 סועדים

צ'יקן קייב

עוף נוסח קייב מנה קלאסית שההפתעה בתוכה.
אני קוראת לו שניצל גורמה ל"מבוגרים".
מנה למשקיענים.
אפשר להכין יום מראש ,לשמור במקרר ולטגן בסמוך לארוחה.
שניצל במילוי רוטב עשבי תיבול נפלא, מבחינתי פשוט גאוני!
שניצל עם רוטב לח וטעים במיוחד
הבנות שלי ממש אוהבות את המנה.
מכינה אותה תמיד לארועים מיוחדים!!

אופן ההכנה

  1. קוצצים עירית ופטרוזיליה וחתיכות קטנות ומערבבים היטב בחמאה. יוצרם נקניק מהמחמאה בקוטר 0.6 מ"מ ועוטפים ניילון נצמד מצננים במקפיא לפחות 15 דקות. חותכים כל 1/2 פרפר מהחזה לשני כאשר הבסיס נשאר מחובר כך שיוצאת פיסה גדולה של חזה עוף ומכסים בניילון נצמד וחובטים בפטיש שניצלים כדי ליצור יריעת חזה גדולה ודקה. יוצרים כ 6-7 יריעות חזה. מחלקים את המחמאה ל 6-7 חתיכות בהתאמה לבשר. מניחים חתיכה מהחמאה בצד הצר . מקפלים את הקצוות אל המחמאה ומגלגלים כמו רולדה כך שהחמאה תהיה כלואה בבשר ללא חורים ומהודקת היטב. מעבירים למקפיא עד לשימוש (כשהפיסה קרה יותר קל יותר לצפות) למינימום 5 דקות ועד 15 דקות שלא יקפא לגמרי.
  2. מכינים קערה עם 2 ביצים טרופות קלות עם חרדל וצלחת גדולה עם פרורי לחם. טובלים את העוף בביצה ואח"כ בפרורי הלחם . מצננים במקפיא כ 10 דקות . מעבירים אח"כ למקרר עד לשימוש.
  3. מחממים סיר עם שמן בגובה לפחות 8 ס"מ ומחממים לחום של כ 180 מעלות (בסיר חשמלי). מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בשמן עמוק כ 3 דקות על אש גבוה ואז מורידים לאש נמוכה לעוד 5 דקות (בסיר חשמלי לחום של 170 מעלות). אפשר לשמור בתנור חם על חום של 150 מעלות או להגיש מיד. בחיתוך של העוף מיד מתגלה רוטב עשבי התיבול החבוי בפנים. מעדן!

המרכיבים

• 1 ק"ג חזה עוף (כשלושה פרפרים)
• 150 גר' מרגרינה/מחמאה/שמן קוקוס/ חמאה (בטמפרטורת החדר)
• 1/3 כוס עלי פטרוזיליה טרייה
• 1/4 כוס עירית טרייה
• מלח ופלפל
• 2 ביצים
1 כף חרדל
•1 כוס גדושה פרורי לחם (מומלץ דקים)

גלילה לראש העמוד