
עוף מוקפץ בקארי אדום
4 סועדים
עוף ברוטב קארי אדום
אני אוהבת משחות קארי מוכנות ומקפידה לקנות איכותיות.
הם הפתרון לארוחה אסייתית מלאה בטעמים וצבעים עזים.
אצלי במקפיא יש תמיד משחת קארי ירוק, צהוב ואדום ואני מגוונת לפי סוג החלבון ועשבי התיבול שיש בבית.
מצרפת מתכון לקארי מהיר ביתי והמלצה לרוטב קארי יפני נפלא.
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים אורז עם כף שמן וכפית מלח. מוסיפים מים רותחים. מעבירים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים מלח במידת הצורך.
2. מחממים שמן במחבת גדולה או ווק .מטגנים את פיסות העוף כ 5 דקות או עד שהעוף מעט מזהיב, מוסיפים בצל וממשיכים עוד כ3 דקות. מוסיפים חלב קוקוס, קארי אדום, רוטב עגבניות, פרחי ברוקולי (משאירים מעט לקישוט) וסויה ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על אש נמוכה ומתקנים תיבול. מורידים מהאש מפזרים עלי כוסברה ומגישים עם אורז. נשמר שלושה ימים במקרר.
טיפ ממיכל:
לקארי מהיר תוצרת בית פיקנטי
3 פלפלים אדומיים חריפים חתוכים לקוביות גדולות
1 כפית פפריקה
1 כפית תבלין קארי
1 שורש ג'ינגר קטן קלוף וחתוך לקוביות (כ 80 גרם)
רבע כפית פלפל שחור
3 כפות שמן שומשום
1 כף חומץ (בן יין לבן או חומץ אורז)
ההכנה: במעבד מזון קוצצים יחד את כל חומרי הקארי עד שהופכים למשחה. מניחים בצד בכלי אטום במקרר עד לשימוש. נשמר כשבוע במקרר או חודש במקפיא.
המרכיבים
- 600 גר' חזה עוף או פילה עוף חתוך לרצועות דקות
- 2 בצלים סגולים קלופים חתוכים לשמיניות
- 2 כפות שמן שומשום או שמן קנולה
- 1 כף משחת קארי אדום
- 400 מ"ל נוזל קוקוס
- 1/2 כוס רוטב עגבניות מהסוג שאוהבים או כף גדושה רסק עגבניות
- 2 כפות סויה
- 1 כוס פרחי ברוקולי חלוטים דקה במים רותחים (1 כוס) – אם רוצים ואפשר גם קפואים מופשרים
- 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
- 400 גר' אורז לבן
- 600 מ"ל מים רותחים
- מלח ופלפל