בלוג האוכל המומלץ michi

פיצה עם עגבניות שרי סופר מהירה

2 פיצות

פיצה עגבניות שרי וגבינות

פיצה עגבניות הכי מהירה ונוחה להכנה.
במתכון הזה אני משלבת שתי אהבות גדולות שלי פחמימות ועגבניות אפויות (או ב"סלג" שלי עגבניות קונפי) – פיצה מעודנת וטעימה במיוחד.
במקום להכין מראש רוטב עגבניות – מפזרים עגבניות שרי בשלל צבעים על הבצק, מזלפים מעל שמן זית ואופים קצת יותר זמן (כדי שהעגבניות יתרככו).
הכי פשוט להכנה, והטעם – נפלא.

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, המלח, שמן זית ומים (להקפיד שמים ומלח לא יונחו ליד השמרים) לשים כדקה, עד שהבצק מתאחד, ובודקים את מצב הלחות שלו. אם הוא יבש – מוסיפים עוד מעט מים. אם הוא לח – מוסיפים עוד מעט קמח. ממשיכים ללוש כ-8 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד. אם הוא מיועד לשימוש מיידי – מניחים להתפחה של כחצי שעה, בטמפרטורת החדר או עד שהוא מכפיל את נפחו אם הוא מיועד לשימוש מאוחר יותר – מעבירים למקרר. הבצק נשמר בקירור עד 3-4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.
  2. מחממים את התנור ל-240 מעלות. משמנים את תבנית התנור בשמן הזית מחממים את התנור ל-230 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק לשנים .מרדדים כל חלק מהבצק לעיגול בקוטר כ-35 ס"מ או למרובע בגודל תבנית התנור, ומעבירים לתבנית.מברישים את פני הבצק בשכבה דקה של שמן זית. מפזרים את העגבניות על הבצק באופן אחיד, מזלפים את שמן הזית, ומפזרים את הגבינות ואת עלי הטימין.
  4. אופים 18-15 דקות, עד שהבצק משחים בקצוות והגבינה מזהיבה. מוציאים ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

לילדים: אפשר להחליף את הפרמזן ב 150גר' גבינת מוצרלה/ גבינה צהובה ומקבלים פיצה עם גבינה שנמתחת.

המרכיבים

לבצק

  • 1/2 ק"ג קמח (3 וחצי כוסות)
  • 1 כפית (10 גרם) מלח
  • 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 290 מ"ל מים (1/4 1כוסות – קצת פחות)

לציפוי

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 300 גרם עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
  • 150 גרם גבינה מלוחה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת מומלץ גס
  • עלים טריים מ-1 ענף של טימין

 

גלילה לראש העמוד