עוף חגיגי אפוי בקארי צהוב
תבנית תנור או מלבנית 30*40 ס"מ
כ 6 סועדים
עוף בקארי באפיה ארוכה
מנה בתבנית אחת – קארי עוף עבודת יד אפוי בבישול איטי בתנור עם תפוחי אדמה!!
מנה סופר חגיגית בתבנית עם טעמים חזקים ומופלאים לאוהבי מנות עם הרבה רוטב.
מנת גורמה אפויה עם דבש!!!! מנה סופר מרשימה למרכז שולחן.
לגמרי העיקרית שלכם בחג הזה.
מנה שמשתבחת בחימום נוסף מומלץ להכין יום לפני החג ולחמם ממש לפני הארוחה.
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד!!
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 210 מעלות. משמנים תבנית אפייה בבסיס.
2. מניחים את חלקי העוף ותפוחי אדמה בצפיפות על התבנית. מברישים בשמן שנותר. מוסיפים למון גרס לתבנית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 30 דקות.
3. בינתיים לקארי: במעבד מזון טוחנים יחד את מרכיבי הקארי למשחה חלקה כ 2 דקות הפעלה.
4. מוציאים מהתנור את תבנית העוף. מוציאים מהתבנית את חלקי העוף (משאירים את תפוחי האדמה). מוסיפם לבסיס התבנית קארי, קרם קוקוס ומים ומערבבים. מחזירים את חלקי העוף. בעזרת כף מרטיבים את העוף מעט מעל. מחזירים לתנור ל 40 דקות. אחרי 20 דקות מרטיבים שוב את חלקי העוף ברוטב שתחתית. מוציאים מהתנור שעוף זהוב מאוד.
5. מקשטים בעלים ומגישים חם.
טיפ ממיכל:
1. אפשר להכין יום מראש ולאפות אפייה שנייה 25 דקות בלבד יום לפנס להעביר למקרר לאחר צינון של 20 דקות. למחר מחממים תנור ל 190 מעלות. אופים פתוח 30 דקות. במידה והרוטב הצטמצם מאוד. מוסיפים עוד חצי כוס מים. לפני ההגשה.
2. אפשר להחליף את הקארי הצהוב ב2 כפות קארי צהוב מוכן ומערבבים אותו בקער בינונית עם 1/4 כוס סויה, 2 כפות רסק עגבניות ו1/4 כוס דבש.
המרכיבים
• 2 קילו ירכי ואו שוקי עוף או פרגי על עצם (כ 12 יחידות)
• 1/2 קילו מיני תפוחי אדמה
• 3 כפות שמן שומשום או שמן קנולה
• 1/4 1 כוסות מים (300 מ"ל)
• 500 מ"ל קרם קוקוס
• 1 גבעול למון גרס חתוך לפרוסות (אם רוצים)
• מלח ופלפל
לקארי הצהוב
• 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לפרוסות
• 5 ס"מ שורש כורכום קלוף וחתוך לפרוסות או כף גדושה כורכום יבש
• 1 פלפל אדום חריף חתוך לפרוסות
• 6-7 שיני שום
• גבעולי כוסברה טרייה (אם רוצים)
• 1/4 כוס סויה (60 מ"ל)
• 1/4 כוס דבש או סילאן (60 מ"ל)
• 2 כפות סוכר חום
• 2 כפות רסק עגבניות
• 1/2 כוס עלי כוסברה ועלי בזיליקום טריים לקישוט (אם רוצים)