בלוג האוכל המומלץ michi

גרטן דלורית מהיר

תבנית מאפינס (תבנית שקעים)
8-10 יחידות

גראטן אישי מהיר מדלורית ותרד

גרטנים אישיים מהירי הכנה.
מתכון שהוא בריא, צבעוני, אישי ונוח להגשה.
מנה אישית סופר מפנקת, גרטן קליל קצת אחרת.
הרוטב שעוטף את הירק מהיר הכנה במיוחד.

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את עלי התרד ומטגנים קצרות על להבה גבוהה – עד שנפחם יורד (אם הם טריים) או עד שהנוזלים מתאדים (אם הם מופשרים). מתבלים במלח ומניחים בצד.
  2. הרוטב: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים היטב.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות משמנים את התבניות או מרפדים אותן בעטרות נייר.
  4. מניחים בכל שקע 2 חתיכות דלורית ומוסיפים מעט מלח ופלפל –מכסים אותה בתרד ויוצקים עליו 2 כפות מהרוטב. חוזרים שוב על הפעולה עם שכבה נוספת של דלורית מעל ורק מעליה 2-3 כפות מהמילוי. סה"כ 3 שכבות דלורית ו2 שכבות רוטב.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהדלורית מתרככת (בודקים בנעיצת מזלג). מוציאים ומגישים חם.

 

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הדלורית בשתי בטטות בינוניות קלופות וחתוכות דק.

גרטן דלורית אישי

המרכיבים

  • 4 כפות שמן זית (כולל הברשת התבניות)
  • 400 גרם תרד טרי או 250 גרם עלי תרד מופשרים
  • 1 דלורית קטנה- בינונית קלופה וחתוכה לפרוסות דקות (ברוחב שקע התבנית
  • 1 קופסה (250 גרם) קוטג'
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
  • כ-1/3 קופסה (כ-75 גרם) גבינה מלוחה 5%, מגוררת
  • 1 כף קורנפלור
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד