עוגת תפוזים ללא גלוטן כשרה לפסח
תבנית קפיצית או רגילה בקוטר 22-24 ס"מ
עוגת תפוזים עסיסית ללא גלוטן
עוגת תפוזים לפסח הכי עסיסית שיש.
העוגה מושלמת לא רק לפסח.
עוגת תפוזים מחזירה אותי לכפר סבא בילדות.
פרדסים ברחבי העיר בכל פינה וריח תפוזים תמיד באוויר.
גן עדן לילדים.
עוגה שמשלבת קמח שקדים ורכות של מיץ תפוזים טרי הופכת אצלי למלכת החג.
שילוב של תפוזים בניחוח קל של מרציפן.
עוגת הפסח הכי רכה שטעמתי עד היום.
אין צורך בתוספות אולי למעט מעט אבקת סוכר מעל.
עוגה קלה להכנה וחגיגית – סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד!!
העוגה מושלמת לא רק לפסח.
עוגת תפוזים מחזירה אותי לכפר סבא בילדות.
פרדסים ברחבי העיר בכל פינה וריח תפוזים תמיד באוויר.
גן עדן לילדים.
עוגה שמשלבת קמח שקדים ורכות של מיץ תפוזים טרי הופכת אצלי למלכת החג.
שילוב של תפוזים בניחוח קל של מרציפן.
עוגת הפסח הכי רכה שטעמתי עד היום.
אין צורך בתוספות אולי למעט מעט אבקת סוכר מעל.
עוגה קלה להכנה וחגיגית – סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד!!
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 160 מעלות בטורבו או 175 בחום רגיל. משמנים תבנית ומצפים את הבסיס בנייר אפייה.
2. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. בקערה בינונית מערבבים את שאר החומרים יחד. מקפלים לתוך תערובת החלמונים את קצף החלבונים עד שנוצרת בללה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים 50-55 דקות או עד שמרכז העוגה יציב.
3. מצננים כ 15 דקות בטמפרטורת החדר או במקרר. מצפים באבקת סוכר ומגישים.
טיפ ממיכל:
לסירופ תפוז שבתמונה: 1/4 כוס סוכר, 1/3 כוס מים, קליפת תפוז שמקלפים עם קולפן וחתוכים לרצועות תפוז (מחצי תפוז). בסיר קטן מחממים סוכר ומים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקליפות ומבשלים על אש בינונית 2-3 דקות. אפשר להגיש עם העוגה. נשמר בטמפרטורת החדר.
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל