עוגת שיש 3 שוקולדים ללא גלוטן
אינגליש 30-35 ס"מ
עוגת שיש שוקולד מוסית
שיש מלמעלה שנוצר מהמרנג בתהליך ההכנה ושימוש ב3 שוקולד : מריר חלב ולבן שיוצרים יחד את העוגה הכי מוסית שיש!!
ללא גלוטן והכי ממכרת לפסח.
עוגה חלום, תשמרו לכל השנה.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות . משמנים תבנית אפייה. מומלץ לרפד את הבסיס בנייר אפייה.
2. בסיר קטן ועל אש נמוכה ממיסים יחד תוך כדי ערבוב חמאה ושוקולד (אפשר גם במיקרוגל בקערה מתאימה ובפולסים קצרים – מערבבים מעט אחרי כל פולס עד שנמס לגמרי). מניחים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
3. בקערה בינונית מערבבים שוקולד מומס עם חלמונים, קורנפלור וחצי מכמות השקדים. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח על מהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד שתי דקות. מקפלים לתוך הקצף בעדינות את השקדים שנותרו. מוסיפים 3/4 מקצף החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים עד שנוצרת בלילה אחידה. מעבירים לתבנית ומישרים את פני הבלילה בעזרת מרית. מוסיפים לחלבון שנותר שוקולד לבן מגורר (משאירים 1/3 לקישוט העוגה) ומקפלים. מניחים באופן חופשי על פני העוגה את קצף החלבונים ובעזרת מרית יוצרים על פני העוגה דוגמה של שיש. אופים כ 30-35 דקות. למי שרוצה יותר מוסי אז לכיוון ה30 דקות ולמי שאוהב אפוי יותר להשאיר באפייה 35 דקות.
4. בעזרת בסכין מפרידים את השוליים. מומלץ לקרר לגמרי לפני חיתוך (שעה במקרר). מקשטים בשוקולד לבן ומגישים.
טיפ ממיכל:
אפשר לוותר לגמרי על השוקולד הלבן למי שפחות אוהב.
המרכיבים
• 100 גרם שוקולד מ/ריר + 100 גרם שוקולד חלב חתוכים לקוביות או חתוך גס (לפרווה 200 גרם שוקולד מריר)
• 120 גרם חמאה או מחמאה
• 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
• 4 ביצים
• קורט מלח
• 50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
• 1 כף קורנפלור גדושה (15 גרם)
• 50 גרם שוקולד לבן מגורר (לפרווה אפשר שוקולד לבן טבעוני)