בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד חמה מהירת הכנה

5-6 יחידות של קערות אישיות חסינות חום לתנור

עוגת שוקולד חמה מהירה (אפויה בקערות אישיות)

עוגת שוקולד חמה סופר מהירה להכנה.
עוגה עשירה בשוקולד מריר ולכן מומלץ לאפות בקעריות חסינות חום (למי שאים שווה לקרוא את הטיפ בסוף המתכון).
זוהי הגרסה הפשוטה לעוגת שוקולד חמה המתאימה מאוד לאירוח ביתי ללא מאמץ.
מתכון שלקחתי אם אני זוכרת נכון מספר בישול של גורדון רמזי וכמובן שעבר אצלי קצת שינויים.
הוא להיט אצלי בכל פעם שאין לי כמעט זמן להכין קינוח, יחד עם גלידה משובחת לגמרי מנת רושם.
מתכון בחמישה מרכיבים!!!!

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוהה (190 מעלות). בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים יחד שוקולד וחמאה עד שכל הגושים נעלמים (אפשר להמיס במיקרוגל). מורידים מהאש.
  2. מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוסיפים את שאר החומרים. אחרי כל תוספת מערבבים היטב.. מחלקים ל 6 קערות. אופים כ 8 דקות או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך. מגישים חם אפשר יחד עם אבקת סוכר ואפשר עםגלידת וניל .
  3. נשמר 3 ימים במקרר . חימום חוזר מומלץ במיקרוגל.

 

טיפ ממיכל:

1. למי שאין תבנית אישית חסינת חום אפשר בתבניות נייר או תבנית מאפינס ולאפות עד שהמסה יציבה מספיק לחילוץ.
2. גיוון נוסף להוסיף במרכז קובית שוקולד חלב או לבן.

המרכיבים

• 175 גר' שוקולד מריר חתוך לטבליות
• 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
• 2 כפיות קורנפלור גדושות
• 1/2 כוס סוכר (100 גר')
• 3 ביצים

גלילה לראש העמוד