עוגת שיש בחושה בתבנית גוגלהוף
גוגלהוף בקוטר 22-24 ס"מ
עוגת שיש בחושה מלכותית
העוגה המושלמת לסופ״ש.
באופן מסורתי בגרמניה אופים עוגות שיש בתבנית האיקונית הזו.
יוצאת עוגה בחושה כמעט כפולה והכי מהודרת.
עוגה שמניחים במטבח ועוברים ומיישרים בכל פעם.
עוגה בחושה קלה ומלכותית.
באופן מסורתי בגרמניה אופים עוגות שיש בתבנית האיקונית הזו.
יוצאת עוגה בחושה כמעט כפולה והכי מהודרת.
עוגה שמניחים במטבח ועוברים ומיישרים בכל פעם.
עוגה בחושה קלה ומלכותית.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל165 מעלות טורבו. משמנים תבנית ומצפים בשתי כפות פרורי לחם דקים.
- בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר כשתי דקות עד שהחמאה מבהירה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבלים לבלילה אחידה ולא מעבר. מפרידים 1/4 מהבלילה לקערה בינונית.
- בקערה קטנה מערבבים קקאו, סוכר וחלב ומוסיפים ל1/4 מהבלילה.
- יוצרים לתבנית בצק בהיר ומעליו בצק כהה ובעזרת מקל יוצרים שיוש בין שתי השכבות. בעזרת סכים משומנת יוצרים חתך בצורת טבעת על פני הבלילה במרכז.
- אופים כשעה או עד שקיסם יוצא מהעוגה יבש.
- מצננים לגמרי. מפרידים את העוגה מהדפנות בעדינות והופכים. מפזרים מעל אבקת אפיה ומגישים.
טיפ ממיכל:
עם בלי תוספת הקקאו זו עוגה בחושה מדהימה.
המרכיבים
- 250 גרם חמאה ( רכה)
- 300 גרם סוכר ( 1/2 1 כוסות)
- 1 שקית סוכר וניל
- 5 ביצים
- 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות ו1 כף)
- 1/2 1 שקיות אבקת אפייה (15 גרם)
- 1/2 כוס חלב. (120 מ״ל)
- 3 כפות קקאו ( 45 גגם)
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות חלב
- 3 כפות אבקת סוכר לקישוט
- לתבנית : שמן ו2 כפות פרורי לחם דקים