עוגת שוקולד חמה מוגשת עם קולי תותים
12 יחידות בתבנית מאפינס
עוגת שוקולד חמה מוגשת עם קולי תותים לפסח
בדיוק עכשיו כשאנו בסוף עונת התותים זה הזמן להכין עוגת שוקולד חמה עם תוספת חמצמצה וצבעונית.
כמובן שהשילוב בין תותים ולשוקולד הוא פשוט מושלם!
מנה אחרונה קלה להכנה ובתבנית מאפינס, מתאים לשבוע החג ואלגנטי במיוחד לערב חג שני.
זוהי הגרסה הפשוטה לעוגת שוקולד חמה כשרה לפסח.
כמובן שהשילוב בין תותים ולשוקולד הוא פשוט מושלם!
מנה אחרונה קלה להכנה ובתבנית מאפינס, מתאים לשבוע החג ואלגנטי במיוחד לערב חג שני.
זוהי הגרסה הפשוטה לעוגת שוקולד חמה כשרה לפסח.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוהה (200 מעלות). על אמבט מים ממיסים יחד שוקולד וחמאה עד שכל הגושים נעלמים. מורידים מהאש.
2. בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקמח מצה. בקערה נוספת מקציפים קלות את הביצים ומוסיפים את הקמח והסוכר וממשיכים לקציף עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את השוקולד ומקפלים אל תוך הבלילה. מחלקים ל 4 קערות. אופים 15 דקות או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך. מגישים חם. נשמר 3 ימים במקרר . להגשה מחממים כ 10 דקות על חום בינוני.
3. בקערת בלנדר קוצצים חד 8 תותים, מיץ לימון וסוכר עד לקבלת רוטב אחיד. את שני התותים שנותרו חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לרוטב. מצננים במקרר עד להגשה.
4. להרכבה – מגישים את העוגה חמה עם הרוטב וכף שמנת מוקצפת.
טיפ ממיכל:
1. אחרי הפסח ממרים את קמח המצה לקמח רגיל,
2. לרוטב אפשר להשתמש גם בפירות יער קפואים בערך כוס וחצי
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה