בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד חמה גדולה

תבנית קפיצית בקוטר 20-22 ס"מ

עוגת שוקולד בתבנית עגולה עם טריק

עוגה מדהימה שהכנתי לזכרו של רס״ן יאיר כהן ז״ל מרמת גן.
שנפל ב 12.2.24 בדרום הרצועה והוא בן 30. כאשר שימש כממלא מקום מ״פ במבצע בשכונת עבסאן בלב חאן יונס.
יהי זכרו ברוך.
יאיר נישא למעיין רק בספטמבר האחרון.
מאז נפילתו אשתו האהובה מעיין מנציחה את יאיר ואת האדם המדהים, אוהב אדם וצנוע שהיה.
וכמו שמעיין כתבה לי: יאיר מאוד העריך אוכל טוב ונהנה ממנו.
ידעתי מייד שלזכרו אני מחפשת רעיון לעוגת שוקולד הכי מיוחדת עם דאבל שוקולד וציפוי נוסף של אצבעות קינדר וטריק נדיר והכי מהלב.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום 175 מעלות. בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרו בפולסים של חצי דקה מערבבים עד שכל הגושים נעלמים.
  2. מוסיפים סוכר, ביצים, קמח והקורנפלור ומערבבים היטב אחרי כל תוספת. מעבירים לתבנית משומנת. אופים כ 22 או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך.  לעוגה יותר יציבה אופים כ 30 דקות.
  3. חותכים כל אחד מהאצבעות ל 3 יחידות זהות לאורך מומלץ לחתוך כשהשוקולד מטמפרטורת החדר. מניחים את פיסות השוקולד על העוגה שיצא חמה מהתנור ואצבעות נמסות. במידה ולא נמסו מספיק מחזירים לתנור כבוי אל חם ל 2-3 דקות. מגשים חמים.

טיפ ממיכל:

כמובן שאפשר להכין את העוגה גם בלי הציפוי.
היא מדהימה ומוכנה בפחות מעשר דקות לאפיה בתנור.

המרכיבים

  • 250 גר’ שוקולד מריר חתוך לטבליות
  • 130 גר’ חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף גדושה קמח ( או קורנפלור )
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר’)
  • 4 ביצים
  • לציפוי: 200 גרם אצבעות קינדר
גלילה לראש העמוד