בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד אישית במילוי חמאת בוטנים

תבנית מאפינס או תבנית חד פעמית אישית
כ 8 יחידות

עוגת שוקולד חמה במילוי חמאת בוטנים

אוהבים שילוב של שוקולד ובוטנים?
האמת מי לא?
מושלם לפיקניק ביום העצמאות!
עוגת שוקולד חמה קלה להכנה עם הפתעה במרכז.
לאוהבי השילוב של במבה ושוקולד!
מתאים לילדים ומבוגרים.
מגיע עם מתכון לרוטב בוטנים מופלא.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוהה (190 מעלות). על אמבט מים ממיסים יחד שוקולד וחמאה עד שכל הגושים נעלמים. מורידים מהאש.
2. בקערה מקציפים קלות את הביצים וסוכר כ 3 דקות . מוסיפים את השוקולד ומקפלים אל תוך הבלילה. מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות. מחלקים ל 12 שקעים . בכל עוגה מניחים במרכז 1 כפית גדושה חמאת סקיפי. אופים כ 12-18 דקות או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך. מגישים חם.
3. לרוטב חמאת בוטנים: במידה ונשארת לכם מעט חמאת בוטנים אפשר לחמם בסיר קטן כ 50 גר' (כ 2 כפות גדושות) חמאת בוטנים עם 1/4 כוס חלב מערבבים עד שנוצר רוטב חם. אפשר להגישו עם העוגה.

טיפ ממיכל:

העוגה נפלא גם ללא מילוי של חמאת בוטנים!!

עוגת שוקולד חמה במילוי חמאת בוטנים

המרכיבים

• 200 גר' שוקולד מריר חתוך לטבליות
• 120 גר' חמאה חתוכה לקוביות או מחמאה או נוטרינה
• 120 גר' קמח
• 3/4 כוס סוכר (150 גר')
• 4 ביצים

• 150 גר' חמאת הבוטנים

גלילה לראש העמוד