עוגת קוסקוס ושזיפים
תבנית 22-24 ס"מ
טשפישטי עם קוסקוס ושזיפים
עוגה מהירה שמכינים עם קוסקוס מהיר הכנה.
טשפישטי היא עוגה בלקנית נהדרת שמכינים באופן מסורתי עם סולת, בדומה לבסבוסה.
ההכנה עם קוסקוס (מהיר הכנה) הופכת את המרקם שלה למעניין במיוחד.
לכל הטוב הזה נכנסים השזיפים שמוסיפים מתיקות וחמיצות נפלאות.
כדאי לנסות.
השראה לעוגה מתכון נהדר שצץ שקראתי ברשת של אורלי ברונשטיין המדהימה.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומניחים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
3. חותכים את השזיפים לרבעים, מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים. מניחים בצד עד להמשך השימוש.
4. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר הלבן ומקציפים במהירות גבוהה כ-3 דקות, לבלילה בהירה ויציבה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את החמאה ואת מיץ התפוזים ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקוסקוס ומערבלים עד שהוא נטמע בעיסה. עוצרים, מוסיפים את השזיפים ומערבבים קלות לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבנית.
5. אופים כ 35-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה.
6. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמיץ, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר נמס, מסירים מהכיריים ומערבבים. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
7. כשהעוגה מוכנה, יוצקים עליה מיד את הסירופ ומברישים מעט, לכיסוי אחיד. מצננים קלות ומגישים. טעימה חמה וקרה.
טיפ ממיכל:
עוגה נפלאה גם עם משמשים או דובדבנים מגולענים
המרכיבים
לעוגה
• 1 כוס (200 גרם) קוסקוס מהיר הכנה, רגיל או דק
• 10 יחידות (כ-1/2 קילו) שזיפים
• 2 כפות סוכר חום
• 4 ביצים
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
• 100 גרם חמאה, מומסת
• 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים
• 1 כוס (140 גרם) קמח
• 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
• 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים או קוקוס טחון
לסירופ
• 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
• 1/3 כוס (160 מ"ל) מיץ לימון – מיץ מ-1 לימון