בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת משמשים קלה וטעימה

תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ

עוגת משמשים ויוגורט בחושה

קלילה וקיצית וכתומה להפליא.
בחושה מדהימה עם חמיצות רכה של יוגורט
כבר הבנתם שאני אוהבת משמשים!!!
אין מה להוסיף מעבר תקנו משמשים ורוצו להכין.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית ומצפים את הבסיס בנייר אפיה.
2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים כ-2 דקות עד שהביצים מעט מבהירות. מוסיפים את היוגורט והמלח ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, קליפת הלימון ושבבי הקוקוס ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את החמאה (או השמן) ומערבלים כדקה עד שהיא נטמעת בעיסה. יוצקים את העיסה לתבנית.
3. חוצים את המשמשים, מסלקים את הגלעין וחותכים כל מחצית לרוחב ל-3 חלקים שמים את חצאי המשמשים בקערה, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים. מסדרים את המשמשים בצפיפות על העיסה, כאשר הצד הפנימי פונה מטה. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
4. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבשזמן הכנה?: 25 דקות

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את המששים בנקטרינות או אםרסקים

המרכיבים

• 4 ביצים
• 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
• 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
• קורט מלח
• 2 כוסות קמח (280 גרם)
• 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
• קליפה מגוררת מ-1 לימון
• 2 כפות שבבי קוקוס
• 100 גרם חמאה, מומסת, או 100 מ"ל שמן
• 10 יחידות (כ-300 גרם) משמשים, מגולענים וחצויים
• 2 כפות סוכר חום בהיר
• 2 כפות שקדים פרוסים

גלילה לראש העמוד