עוגת גבינה אפויה קלאסית ללא הקצפות
לתבנית קפיצית או תבנית פאי גבוהה בקוטר 22-24 ס"מ
עוגת גבינה עם תחתית בצק פריך וללא הקצפות
פשוט עוגת גבינה לאלה שאוכלים אותה קבוע במהלך השנה!
עוגה גבינה הכי קלאסית שיש ללא הקצפות ועם בסיס של בצק פריך מתוק.
ללא הקצפות בדיוק כמו הטכניקה האמריקאית של הניו יורק צ'יז קייק רק עם גבינה רגילה.
לא צריך את שבועות בשביל להכין עוגת גבינה אפויה.
מושלמת לאירוח ולסופ"ש!!
סרטון כאן בעמוד.
לעוד סרטוני הכנה שווה לעקוב אחרי באינסטגרם.
למתכון מפורט יותר של בצק פריך מתוק אצלי בבלוג:
https://l.michi.co.il/patesucre
עוגה גבינה הכי קלאסית שיש ללא הקצפות ועם בסיס של בצק פריך מתוק.
ללא הקצפות בדיוק כמו הטכניקה האמריקאית של הניו יורק צ'יז קייק רק עם גבינה רגילה.
לא צריך את שבועות בשביל להכין עוגת גבינה אפויה.
מושלמת לאירוח ולסופ"ש!!
סרטון כאן בעמוד.
לעוד סרטוני הכנה שווה לעקוב אחרי באינסטגרם.
למתכון מפורט יותר של בצק פריך מתוק אצלי בבלוג:
https://l.michi.co.il/patesucre
אופן ההכנה
- לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה לפני השימוש.
- מחממים את התנור לחום של 150 מעלות. משמנים את התבנית או תבניות ומניחים בצד. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.3 מ"מ התואם את גודל התבנית (כולל שוליים). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מעבירים למקפיא ל 10 דקות לפחות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הבלילה עם מטרפה או במיקסר במהירות נמוכה עד שהופכת אחידה .מצננים עד לשימוש.
- מעבירים את הבלילה וממלאים את התבנית עד מתחת לקו הבצק ואופים 45 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכז. מצננים בתנור 30 דקות ומעבירים למקרר לשעתם לפחות.
- לציפוי: בקערה קטנה מערבבים שמנת חמוצה ואת סוכר ומצפים באופן אחיד את פני העוגה. מכאן העוגה מוכנה להגשה.
טיפ ממיכל:
1. אפשר להחליף את הגבינה הרגילה לגבינת שמנת לקבלת "ניו יורק צ'יז קייק".
2. לגבי התבנית: אני אוהבת שהבצק בולט מעט מעל לעוגה ולכן השתמשתי בתבנית קפיצית בגובה 5.5 ס"מ. תבנית פאי היא לרוב בגובה 3 ס"מ וזה גם עובד מצוין. כשמשתמשים בתבנית בקוטר 22 ס"מ מומלץ להשתמש בתבנית גבוהה יחסית.
3. המתכון ללא אפייה עיוורת (אפיית הבצק ללא המילוי עם נייר אפייה מקומת וקטניות כמשקולת). זה עובד מצוין. למי שמעדיף בצק קרנצ'י יותר בתחתית יכול בהחלט להוסיף לתהליך אפייה עיוורת.
4. למי שרוצה "קרנץ" מלמטה ללא אפייה עיוורת ב 5-7 דקות האחרונה להחליף את המוד בתנור לחום תחתון בלבד.
5. קיצור דרך: אפשר להחליף את הבצק הפריך בתחתית בבצק פריך מוכן.
המרכיבים
לבצק
- 100 גר' חמאה קרה
- ½ 1 כוסות קמח (210 גר')
- 2 חלמונים
- 80 גר' אבקת סוכר
- 1 כפית דבש או גלוקוז או סירופ תירס
- או 1/2 ק"ג בצק פריך מוכן קפוא – מופשר
למלית
- 500 גר' גבינה לבנה מומלץ 9% (אפשר גם 5%)
- 1/3 כוס סוכר (80 גר')
- 1/2 1 מכלי שמנת חמוצה (300 גרם)
- 3ביצים מומלץ גודל L
- 5כפות אינסטנט פודינג וניל (50 גר')
לציפוי
- 1/2 1 מיכל מנת חמוצה (300 גר')
- 70 גרם אבקת סוכר (2/3 חבילה)