בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת בסקוויטים בשני צבעים

לתבנית אינגליש קייק רחבה או תבנית מלבנית בגודל בינוני

עוגת בסקוויטים שוקולד ווניל

הרבה לפני שהחלטתי ללמוד בישול בפריס זו הייתה העוגה הקבועה שלי.
הכי פשוטה להכנה שכולם אוהבים.
זו הייתה שתמיד קצרה את המחמאות ועד היום שאני מכינה אותה בבית היא מתחסלת בדקות.
לדעתי עוגה הכי ישראלית שיש ומושלמת להכנה בדיוק השבוע!!
קלה להכנה וללא אפייה: 2 קרמים מנצחים ומהירים ופתי בר רך ביניהם.
לגרסת פרווה משתמשים בשמנת פרווה וחלב צמחי שאוהבים.
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד!!

קצת על מוס השוקולד או גנש מוקצף.
השוקולד הנמס נמס ע"י מיכל שמנת שהורתח. שופכים אותו מעל לשוקולד וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שנוצר מן שוקו מרוכז ואחיד. מצננים לגמרי במקפיא או במקרר.
ברגע שהתערובת הזו קרה מקציפים ממש כמו שמקציפים קצפת ונוצר מוס שוקולד יותר יציב מקצפת וזאת בזכות השוקולד המריר שהוא שנוסף לטעם גם חומר מייצב.

אופן ההכנה

1. מעבירים את השוקולד לקערה בינונית. בסיר בינוני מביאים 1 מיכל שמנת מתוקה לרתיחה. יוצקים מעל לשוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד שאין יותר גושים (במידה ונותרו גושים מחממים עוד 20 שניות במיקרו גל ומערבבים). מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקפיא כשעה דקות או עד שקר לגמרי.
2. יצירת שני מוסים: למוס הווניל – בקערת מיקסר מקציפים יחד מיכל שמנת, 180 מ"ל חלב וחבילה אינסטנט וניל פודינג כ 2-3 דקות או עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים מכוסה למקרר עד לשימוש. למוס השוקולד – בקערת מיקסר מקציפים את שמנת השוקולד הצוננת מהמקפיא במהירות גבוהה כשתי דקות עד שמתקבל מוס יציב. מעבירים מכוסה למקרר עד לשימוש.
3. לערה שטוחה יוצקים חלב. טובלים את עוגיות הפתי בר קלות משני הצדדים בחלב. מניחים בבסיס התבנית כך שיכסו את כל הבסיס. יוצקים מעל לעוגיות את מוס הווניל. טובלים עוד עוגיות בחלב ומניחים על מוס הווניל בהתאמה לשכבת הבסיס . מורחים את מוס השוקולד. טובלים שוב את ה בסקוויטים ומכסים את שכבת השוקולד בהתאמה בבסקוויטים כך שיכסה את העוגה לגמרי.
4. מעבירים למקרר לפחות לשעתיים לפני ההגשה. אפשר לקשט במעט קקאו ולהגיש.

קישור לסרטון הדרכה קצר באינסטגרם

טיפ ממיכל:

להכנת העוגה בתבנית מלבנית או מרובעת גדולה מכפילים את הכמויות.

המרכיבים

• 250 גר' פתי בר (1 שרוול)
• 2/3 כוס חלב (לטבילת הפתי בר) או חלב צמחי
• 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל) או שמנת פרווה
• 3/4 כוס חלב (180 מ"ל) או חלב צמחי שאוהבים
• 1 חבילה אינסטנט וניל פודינג (80 גרם)
• 150 גרם שוקולד מריר חתוך גס
• 1 כף קקאו לקישוט

גלילה לראש העמוד