בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות שפריץ שוקולד

כ 40 עוגיות

עוגיות שוקולד רכות שפריץ

עוגיות קלאסיות גרמניות שמכינים לחג המולד וטעימות תמיד!
השם המלא בגרמנית spritzgebäck.
הנוהג הוא להכין קופסת עוגיות צבעונית יפה ומחולקת כמתנה לערב החג.
ממש כמו משלוח מנות מושקע.
עוגייה קלה להכנה ומכינים אותה במגוון צורות וקישוטים כדי לגוון את העוגיות בקופסה.
עוגיות שפריץ –עוגיות מבצק חמאה רכות ולכן יוצרים/ מזלפים אותם דרך שקית זילוף או מכשיר זילוף יחסית במהירות וביעילות.
הכמויות במתכון ממש נוחות לזילוף בשקית זילוף – מומלץ השקית רב פעמית אך לגמרי עובד עם חד פעמית.
הן רכות יותר מפריכות ולכן לגמרי ממכרות.
זו עוגייה נפלאה במיוחד ללא ביצים ולכן גרסת הפרווה שלה מושלמת.
השוקולד שמעטר את העוגייה מוסיף המון ולכן שווה את המאמץ. הכנתי את העוגייה יחד עם ליבנת גוטליב – עוגצ'קה קונדיטורית מוכשרת במיוחד שאוהבת מאוד את הצבע הוורוד.
התארחתי אצלה בסטודיו הסדנאות המדהים שלה.
כמובן שהפעם הציפוי היה שוקולד רובי ורוד ששתינו אוהבות ואם לא טעמתם זה הזמן!
שוקולד ורוד טבעי עם טעם חמצמץ מושלם!!
לסדנאות הנפלאות ולחנות מוצרים של ליבנת:
https://www.ugachaka.com/

אופן ההכנה

  1. למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה/מרגרינה, סוכר ומקציפים כ2 דקות. מוסיפים וניל, חלב , קמח, וקקאו ומפעילים עד שנוצר גוש בצק ולא מעבר כדקה.
  2. מחממים תנור ל170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים כשליש מהבצק לשקית זילוף עם ראש כוכב (עדיף שקית רב פעמית – אנחנו זילפנו עם שקית רב פעמית איכותית) או מכשיר זילוף מפלסטיק . יוצרים מקלות באורך כ 10 ס"מ שמתעקלים בצורת S. מניחים אותם על התבנית במרחק 2 ס"מ האחד מהשני.
  3. אופים כ 12 דקות או עד שהבצק מרגיש יציב (נוגעים מעט לפני שמוציאים מהתנור). מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. בקערה בינונית ממיסים במיקרוגל את השוקולד, מומלץ בכוס נוחה לטבילת עוגיות(כ 30 שניות ועד דקה עם ערבוב באמצע). טובלים את קצה עוגייה בשוקולד ומניחים חזרה על נייר אפייה או נייר פרגמנט ומעבירים למקרר ל כ 10 דקות עד שהשוקולד מתייצב.
  4. מעבירים כלי אחסון אטום. נשמר כשבוע במקום מוצל או במקרר.

טיפ ממיכל:

לעוגייה טבעונית ופרווה : מחליפים חמאה בנוטרינה/ מרגרינה/ 200 גרם שמן קוקוס ואת החלב מחליפים במים או חלב שקדים/סויה.

העוגיות נפלאות גם בלי ציפוי השוקולד.

המרכיבים

• 250 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר 2 (כוסות פחות כף וחצי)
• 150 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
• 1 כפית תמצית וניל איכותית
• 100 מ"ל חלב (חצי כוס פחות כף)
• 300 גרם קמח
• 25 גרם קקאו
• 120 גר' שוקולד רובי או שוקולד שאוהבים
• 1/3 כוס סוכריות לקישוט (אם רוצים)

גלילה לראש העמוד