בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת עץ – טורט אפוי מופלא

תבנית קפיצית או רגילה 22-24 או תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ

עוגת עץ " baumkuchen "

עוגת העץ נאפית בטכניקה מסורתית עתיקה ומיוחדת.
אין עוד עוגה כזו בעולם!!
סיפרתי לתומר אומנסקי על העוגה המדהימה הזו ומיד קבענו פגישת אפייה מופלאה אצלו בסטודיו.
הכנו יחד את העוגה המופלאה הזו שנתנה לנו זמן לקפה ובראנץ מדהים שתומר הכין עבורי.
עוגה שונה מאוד מעוגות הראווה המופלאות של תומר אותן תמצאו באתר המדהים שלו.
https://www.tomerumansky.com/
בבלוג הכי מתוק ברשת!!

הסוד של העוגה הזו היא טכניקה ייחודית שעד היום לא מצאתי בתרבויות אפייה אחרות.
התוצאה היא רכות מופלאה שעוד לא טעמתם כזו.
מכינים בצק שהוא מן הכלאה בין עוגה בחושה נפלאה עם אווריריות של לקח/בסיס לטורט.
מחממים תנור לחום עילי גבוה או גריל. מורחים על תחתית העוגה מעט בצק ואופים, וחוזרים על התהליך כמו שכבות העץ.
יוצרים כ 10 שכבות.
זמן האפייה הוא כ 50 דקות שבו שותים קפה בסמיכות לתנור.
חשוב לציין שהטעם מיוחד וההשקעה בשכבות מורגשת בזמן האכילה.
מרגישים שאוכלים מאפה חגיגי של ממש.
זו העוגה שאמא שלי מכינה בכל שנה ליום ההולדת של אחי עד היום!!
ווידאו נפלא באורך 4 דקות ממש כאן בעמוד. בהגשה נהדרת של תומר אומנסקי.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום עילי או במוד גריל (200-210 מעלות) משמנים תבנית בשמן. מקציפים יחד חמאה ו 3/4 מהסוכר. מקציפים כשתי דקות עד שמבהירים מעט. מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבב עד שהכל הופך לבלילה אחידה. מוסיפים קליפת תפוז ורום מערבבים קלות.
2. מקציפים בקערה נוספת במהירות גבוה חלבונים כשלוש דקות עד שהופכים לקצב יציב מוסיפים סוכר ומקציפים עוד כחצי דקה. מקפלים בעדינות אל תוך הבלילה. מוסיפים לבלילה את הקמח, מלח והקורנפלור וממשיכים לקפל בעדינות עד שהכל מתערבב לגמרי.
3. מורחים על בסיס התבנית באופן אחיד3-4 כפות מהבלילה מכניסים לתנור ל 4-6 דקות (תלוי במוד שנבחר גריל הוא מהיר וחום עילי לוקח מעט יותר זמן). שכבה ראשונה מומלץ להשחים מעט שתהיה בהירה יחסית והיא השכבה שתאפה הכי הרבה פעמים. חוזרים על התהליך כ 8-10 פעמים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר לפחות 20 דקות.
4. מחלצים את העוגה מהתבנית. מחממים את הריבה בסיר קטן/מיקרוגל כחצי דקה או עד שהיא הופכת לנוזלית. מורחים את העוגה בריבה ומשהים כ 5 דקות. מערבבים את אבקת הסוכר עם המים ובעזרת מברשת מושכים את העוגה מכל הצדדים בציפוי הלבן. אפשר לעטר מעל אם רוצים. העוגה נשמרת כ 4 ימים לפחות במקום קריר ויבש.

טיפ ממיכל:

אפשר לצפות גם בשוקולד : ממיסים בסיר קטן תוך כדי ערבוב 150 גרם שוקולד חתוך לקוביות עם חצי מעכל שמנת לבישול או שמנת להקצפה (125 מ"ל) ומצפים את פני העוגה באופן אחיד כך שיטפטף מעט גם לשוליים.

העוגה שלב אחרי שלב בוידאו נפלא שצילם תומר אומנסקי בזמן ההכנה.
מומלץ לצפות במיוחד בתומר הנהדר שמסביר בחן והומור.

המרכיבים

• 300 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
• 300 גר' סוכר
• 6 ביצים
• קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד
• 1 כף קוניאק/ברנדי או אלכוהול אחר שאוהבים
• 50 גר' שקדים טחונים
• 150 גר' קמח (1 כוס + 1 כף)
• 150 גר' קורנפלור (1 כוס+ 1 כף)
• קורט מלח

• ½ כוס ריבת משמשים או תות
• 1 כוס אבקת סוכר
• 1/8 כוס מים
• אפשר לקשט בסוכריות/ שקדים מולבנים/פירות

גלילה לראש העמוד