עוגיות נסיכה פרג
כ 30 עוגיות
עוגיות חמאה במילוי פרג מושלם
הפעם בגרסה פורימית שמתאימה בדיוק למשלוח המנות.
בפורים מתבקש להכין אותם עם מלית פרג עדינה שתדביק את שתי העוגיות ותיצור לנו מעדן פורימי קצת אחר!
יכול להתאים במידה ונשארה לכם מלית פרג ממתכון אחר.
אופן ההכנה
1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרים למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון. מפעילים על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד מוציאים מהמיקסר ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. מילוי פרג: בסיר קטן מבשלים יחד חלב סוכר עד כשמגיע לרתיחה. מוסיפים את הפרג והביסקוויטים מערבבים. מכבים את הגז ומוסיפים גרדת תפוז ודבש. מצננים 1/2 שעה במקרר.
3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי כ 1/2 ס"מ. קורצים עיגול/ פרחים /לבבות בקוטר כ 4 ס"מ מחצי מהעוגיות קורצים חור קטן במרכז ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה את העוגיות עם החור ומפזרים מעל פרג . אופים כ 9-11 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור מצננים בטמפרטורת החדר. מורחים על העוגיות כפית מהמלית ומהדקים בזהירות מעל את העוגייה עם החור במרכז. מעבירים לכלי אטום. נשמר כשבוע ימים בטמפרטורת החדר.
טיפ ממיכל:
העוגיות מתאימות גם למילוי ריבה כחצי מיכל ריבה במקום מילוי הפרג.