בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות נוגטין דבש

כ 20 עוגיות נוגטין כולל 20 עוגיות קטנות

עוגיות דבש ואגוזים

עוגיות נוגטין דבש.
הפעם הכנתי אותם בצורת לבבות כפינוק ליום האהבה.
עוגיות מלכותיות עם מילוי נוגטין דבש ואגוזים מלכותי.
נראית עוגיה סופר מושקעת אבל בתכלס ממש קלה להכנה.
הטעם הקרמלי של הנוגטין שנאפה הוא פשוט חד פעמי.
עוגייה שהיא הצגה!!
והאגוזים נקלים בצורה מושלמת יחד עם הנוגטין החם שהופך לרשת קרמל ממכרת.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד (לחצו וזה יקשר אתכם לסרטון קצר באינסטגרם שלי)

אופן ההכנה

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. לנוגטין: בסיר קטן מחממים יחד דבש, סוכר חום וחמאה עד שהחמאה נמסה והנוזל מגיע לרתיחה. מבשלים כחצי דקה תוך כדי ערבוב כשהנוזל ברתיחה ומוסיפים את האגוזים. מערבבים היטב ומורידים מהאש. מעבירים קערה. מכסים ומצננים כ 20 דקות מינימום במקפיא.
3. יוצרים מהנוגטין עיגולים קטנים בקוטר 1 ס"מ. מחזירים לקירור עד לשימוש. יכול להחזיק במקפיא כחודש.
4. מחממים תנור על 160 מעלות. מרפדים 2 תבניות בניירות אפייה.
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.6 מ"מ. מכינים 2 קורצנים אחד גדול ואחד נוסף מעט קטן יותר (אפשר להשתמש ב 2 כוסות). קורצים את הצורות הרצויות. יוצרים בעצם מסגרת לנוגטין משני גדלים של קורצנים. מעבירים לתבנית כולל את הצורות שנותרו במרכז. מסדרים ברווחים של 1 ס"מ האחד מהשני.
6. מומלץ להעביר למקרר או למקפיא לקירור של 15 דקות.
7. מניחים במרכז כל עוגיות כדור נוגטין. מברישים את העוגיות הקטנות ואת אלה עם הנוגטין. את העוגיות הקטנת אפשר לקשט בפרורי אגוזים או סוכר חום.
8. אופים 10-12 דקות או עד שהקרמת במרכז מעט מזהיב והעוגייה בשולים זהובה.

המרכיבים

לבצק
• 100 גר' חמאה קרה
• 1 כוס + 4 כפות קמח (180 גר')
• 1 חלמון
• 1 כף שטוחה דבש או גלוקוז (אם רוצים אפשר גם בלי ואז מומלץ להוסיף כפית מים קרים במקום)
• 50 גר' אבקת סוכר
לנוגטין
• 50 גרם דבש (3 כפות שטוחות)
• 50 גרם סוכר חום (1/4 כוס)
• 50 גרם חמאה
• 75 גרם אגוזים חתוכים גס לא קלויים (אני השתמשתי בפיסטוקים ומקלות שקדים) 3/4 כוס
• 1 ביצה טרופה להברשה

גלילה לראש העמוד