עוגיות חמאה בצורת סביבון
40 יחידות
עוגיות סביבון
מתכון שיכניס אותנו לאווירת החג.
עוגיות נפלאות נימוחות והפעם בצורת סביבון בציפוי צבעוני וחגיגי ליצירה עם הילדים לכבוד החג.
קורצנים בצורת סביבונים אפשר לקנות בחנויות המתמחות בבישול וחומרי אפייה.
אפשרות נוספת היא לצייר או להעתיק את הצורה על נייר אפייה, לגזור ולהניח על הבצק ולחתוך לפי הדוגמא.
עוגיות שפשוט כיף לאכול יחד.
עוגיות נפלאות נימוחות והפעם בצורת סביבון בציפוי צבעוני וחגיגי ליצירה עם הילדים לכבוד החג.
קורצנים בצורת סביבונים אפשר לקנות בחנויות המתמחות בבישול וחומרי אפייה.
אפשרות נוספת היא לצייר או להעתיק את הצורה על נייר אפייה, לגזור ולהניח על הבצק ולחתוך לפי הדוגמא.
עוגיות שפשוט כיף לאכול יחד.
אופן ההכנה
- לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרים למיקסר עם וו שטוחה (לבצק רבוך)או למעבד מזון. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד כ 3 דקות. מוציאים מהמיקסר ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
- מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי כ 1/2 ס"מ. קורצים את סביבון או כל צורה שרוצים ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה . אופים 12-15 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור מצננים בטמפרטורת החדר. מערבבים את אבקת הסוכר עם מעט אלכוהול ומערבבים היטב בעזרת מזלג . המסה צריכה להיות צמיגה ונוחה להברשה. אפשר להפריד לשתים עד 3 קערות להוסיף לחלקן מעט צבע מאכל. מברישים את העוגיות בציפוי כך שנוצר זיגוג שמתייבש תוך 2-3 דקות. מעבירים לכלי אטום. נשמר כחמישה ימים בטמפרטורת החדר.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה