בלוג האוכל המומלץ michi

טארט טאטן פטנט

לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ

טארט טאטן מהיר הכנה

מתאים לאלה שפוחדים לבשל קרמל.
מתכון לטארט טאטן מהיר בלי להסתכן בהכנת קרמל.
יוצא מושלם עם תפוחים מקורמלים ורכים, נותר רק לקנות גלידה איכותית ולהגיש.
מעולה גם בגרסה הפרווה שלו!!
4 מרכיבים בלבד.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
כנסו לאינסטגרם שלי ועל הדרך תעקבו לעוד סרטונים.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות במוד טורבו.
  2. מורחים על בסיס התבנית חמאה ומפזרים מעל באופן אחיד את הסוכר.
  3. מסדרים חצאי תפוחים בהיקף מעט באלכסון עד שכל התבנית מלאה.
  4. אופים חצי שעה. אם משתמשים בתבנית קפיצית מומלץ לאפות על תבנית תנור ( יש סיכול שחלק מהחמאה תגלוש לתבנית).
  5. חותכים מהבצק עיגול בצק מעט גדול יותר מקוטר התבנית. מעבירים למקרר עד לשימוש.
  6. מוציאים את התפוחים החצי אפויים ( אם נזלה חמאה לתבנית אפשר למרוח אותה מעל לתפוחים). מניחים את הבצק מעל לתפוחים ומקפלים מעט את השוליים כל שהבצק יכסה לגמרי את התפוחים. יוצרים מעל כמה מקומות על גבי הבצק חורים עם מזלג.
  7. מעלים את מעלות בתנור מעט 185-190. אופים עוד 40 דקות או עד שהבצק מאוד זהוב ויציב.
  8. הופכים לצלחת הגשה ומגישים עם גלידת וניל.

טיפ ממיכל:

במידה ומשתמשיםבתבנית קפיצית חשוב שהיא תהיה אטומה בבסיס.

המרכיבים

  • 7-9 תפוחים קלופים וחצויים ללא ליבה (אני מעדיפה פינק ליידי)
  • 80-100 גר חמאה או מחמאה או נוטרינה בטמפרטורת החדר
  • 1כוס סוכר( 200 גרם)
  • כ 200 גרם בצק עלים מרודד
גלילה לראש העמוד