עוגיות אוזני פיל במילוי תערובת תבלינים
כ 50 יחידות
אוזני פיל נפלאות
עוגיות שתמיד מצליחות!
הסוד בהכנה של העוגייה הוא שאבקת הסוכר מחליפה את הקמח.
אבקת הסוכר יוצרת באפייה קרמל נפלא ויחד עם התבלינים המגוונים עוגייה נפלאה וממכרת.
לילדים אפשר להכין רק עם אבקת סוכר וזה פשוט תענוג.
אצלי בבית זה יוצא מהתנור ונגמר תוך 10 דקות.
הסוד בהכנה של העוגייה הוא שאבקת הסוכר מחליפה את הקמח.
אבקת הסוכר יוצרת באפייה קרמל נפלא ויחד עם התבלינים המגוונים עוגייה נפלאה וממכרת.
לילדים אפשר להכין רק עם אבקת סוכר וזה פשוט תענוג.
אצלי בבית זה יוצא מהתנור ונגמר תוך 10 דקות.
אופן ההכנה
1. בקערה קטנה מערבבים יחד 1/2 מאבקת סוכר ואת כל התבלינים היבשים. על משטח מקומח באבקת סוכר פותחים 2 חצאי הבצק למלבנים ברוחב של 30 ס"מ ואורך כ 20 ס"מ, מברישים בביצה ומפזרים שכבה דקה וצפופה של אבקת סוכר. בעזרת מארוך מהדקים היטב את תערובת התבלינים לבצק.מגלגלים לגלילה הדוקה משני צדי הבצק בצד הרחב עד למרכז ומהדקים היטב. מעבירים לניילון נצמד ועוטפים את הגלילה ומצננים כ 20 דקות במקפיא. מכינים גלילה נוספת באותה צורה.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). מצפים 3 תבניות תנור בנייר אפייה. חותכים את העוגיות ברוחב חצי ס"מ ומסדרים על גבי התבנית. מברישים בביצה ואופים 12 דקות או עד שמזהיב. נשמר כ 5 ימים בכלי אטום. במידה והעוגיה סופגת לחות אפשר לחממה שוב בתנור.
טיפ ממיכל:
לילדים אפשר פשוט להכין בלי התבלינים.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה