עוגה בחושה במילוי של דובדבנים
אינגליש קייק
עוגה בחושה עם דובדבנים
עוגה בחושה היא העוגה הפשוטה ביותר להכנה (5 עד 10 דקות הכנה).
הבלילה של העוגה יציבה ולכן אפשר ללא מאמץ להכניס למרכזה דובדבנים מקופסא מסוננים שיתנו לנו מנה חמוצה מתוקה וצבעונית.
עוגה מהירה מהודרת במיוחד!!
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את תבניות ומרפדים בסיס ומומלץ שולים בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והשמנת .
3. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כשתי דקות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח, גרידת לימון וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והיוגורט, ומערבלים עד שהמרקם אחיד.
4. בקערה בינונית מערבבים את הדובדבנים עם הסוכר החום . יוצקים לתבנית העוגה 1/2 מהבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את המילוי מכסים ב 1/2 מהבלילה. אופים כ 35 -40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש .
1. העוגה נשמרת יומיים במקום קריר ו4 ימים במקרר. אפשר להקפיא לחודש ולהפשיר בטמפרטורת החדר.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את הדובדבנים בכל סוג שלי פרי יער קפוא שאוהבים.
המרכיבים
• 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
• 2/3 כוס סוכר (140 גרם)
• 1/2 כפית מלח
• 1 ביצה + 1 חלמון
• 1/2 1 כוס קמח תופח (210 גרם קמח) או קמח + 1/2 שקית אבקת אפייה (כפית שטוחה)
• גרידה מחצי לימון או תפוז
• 1/4 כוס חלב 60 מ"ל
• 1 מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל
• למילוי
• 200 גרם דובדבנים מסוננים ללא גלעינים (טריים/ מהקפאה/ מקופסא)
• 1 כף גדושה סוכר חום