בלוג האוכל המומלץ michi

עוגה בחושה במילוי קוקוס מלבי

לאינגליש קייק ארוך כ 35 ס"מ או שני אינגליש קייק קצרים

עוגה קלה להכנה במילוי קוקוס מלבי

עוגה בחושה מהודרת עם קצת ענין, מילוי מלבי במרכז!
עוגה בחושה היא העוגה הקלה ביותר להכנה (10 דקות הכנה). הבלילה של העוגה יציבה ולכן אפשר ללא מאמץ להכניס ממש למרכזה הפתעה שתקשט אותה ותגוון את המרקמים שבתוכה , חוויה.
מילוי המלבי הוורוד בטעם מי ורדים זורק אותנו בטעמים לסחלב משובח.
עוגה מושלמת לסוף שבוע חורפי.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את תבניות ומרפדים בסיס ומומלץ שולים בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והשמנת (או ריויון ויוגורט).
3. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כשתי דקות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והיוגורט, ומערבלים עד שהמרקם אחיד.
4. בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המילוי עד שנדבקים. יוצקים תבנית העוגה 1/2 מהבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את מילוי הקוקוס מכסים ב 1/2 מהבלילה. אופים כ 35 -40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש (עם קצת פרורי קוקוס).
5. העוגה נשמרת יומיים במקום קריר ו4 ימים במקרר. אפשר להקפיא לחודש ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

טיפ ממיכל:

שני שוורץ שעוקבת אחרי אוהבת את העוגה עם סירופ מעל ולכן מומלץ סירופ סוכר עם מי ורדים למי שאוהב יותר לח:
בסיר קטן מחממים 1/3 כוס סוכר עם 1/3 כוס מים ו2 כפות מי ורדים עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגה שהיא עדין צת חמה בסירופ (אפשר גם סירופ קר).

המרכיבים

• 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
• 2/3 כוס סוכר (140 גרם)
• 1/2 כפית מלח
• 1 ביצה + 1 חלמון
• 1/2 1 כוס קמח תופח (210 גרם קמח) –
• 1/4 כוס חלב או ריויון
• 1 מיכל יוגורט או שמנת חמוצה (150 מ"ל)

למילוי
• 150 גר' קוקוס
• 1 חלבון
• 3 כפות סירופ מלבי (או 2 כפות פטל + כף מי ורדים)

גלילה לראש העמוד