בלוג האוכל המומלץ michi

סלט כרוב ניצנים צבעוני

4-5 סועדים

סלט כרוב ניצנים ואנדיב בניחוח תפוז

הסלט הכי חורפי שיש עם ירקות מאודים וכרוב ניצנים מופלא.
סלט שיגוון לנו את הארוחות.
מתיקות ההדרים עם הבלסמי יוצרים רוטב נפלא לכרוב העדין שמערבבים יחד עם אנדיב.
למי שעוד לא טעם אנדיב זה סלט מושלם לעשות הכרות עם הירק הזה.
כל זה בלי לדבר על הצבעוניות המדהימה של הסלט הזה.
הכי חשוב בהכנת וינגרט להמליח מעט יותר במחשבה שזה מתבל כמות גדולה של ירקות והטעמים צריכים להיות חזקים.

אופן ההכנה

1. מחממים סיר בינוני עם שני ליטר מים וכפית מלח. מעבירים למים החמים ברוקולי וכרוב ניצנים קודם הכרוב ניצנים ואחרי דקה הברוקולי ממש לעוד דקה. מסננים ושוטפים במים קרים. חוצים את כרוב הניצנים לאורכו . מכניסים למעבד מזון או בלנדר את חומרי הרוטב מפעילים כדקה עד שנוצר וינגרט אחיד. מתבלים במלח ופלפל ומשהים בטמפרטורת החדר.
2. מערבבים את הירקות עם 4-5 כפות מהרוטב ולפי הטעם.
3. את הוינגרט אפשר להכין עד יומיים לפני. וינגרט נשמר בקירור כחודש ימים.

התחילו לעקוב אחרי עכשיו, ממש מכאן, ותהיו הראשונים לקבל כל מתכון וטיפ מדליק.

 

המרכיבים

לסלט
• 400 גרם כרוב ניצנים טרי או מופשר (בטרי יש לחתוך את בסיס הירק הבהיר)
• 200 גרם פרחי ברוקולי טריים
• 2 ראשי אנדיב (מומלץ אדום) מופרד לעלים והעלים חתוכים לחצי לרוחבם
• 1 תפוז חתוך לפילטים או לפלחים
לוינגרט תפוזים בלסמי
• 60 מ"ל תפוזים מיץ מתפוז אחד
• 2 כפות חומץ בלסמי או 1 כף חומץ בלסמי מרוכז
• 1 כף דבש או סילאן
• 50 מ"ל ליטר שמן זית (1/4 כוס)
• 50 מ"ל ליטר שמן קנולה (1/4 כוס)
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד