בלוג האוכל המומלץ michi

לחמניות בריאות ללא לישה

כ 18 לחמניות

לחמניות כפריות ללא לישה

אין מנחם כמו לחמניות ביתיות
לחמניות קריספיות ורכות עם מרכיבים בריאים.
הכנה פשוטה ללא לישה!!
לחמניות מדהימות שרק מערבבים עם זרעי צ׳יה ושיבולת שועל.
תפיחה של לילה ארוך במקרר ללא צורך בקיפולים ורידודים.
הגלוטן מתפתח לו במהלך התפיחה הארוכה במקרר.
מגלגלים את הלחמניות הלחות בציפוי ומניחים על התבנית לאפייה קצרה!!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. מניחים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים היטב עם כף עץ או בעזרת הידיים עד שנוצר בצק לח כ2-3 דקות. מכסים ומעבירים לתפיחה במקרר לפחות 15 שעות.
  2. מניחים את הגרעינים בכלי שטוח. מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים בעזרת כף לחמניות מאורכות באורך כ 8 ס״מ. מגלגלים  את הלחמניות בגרעינים ומעבירים לתבניות מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה או עד שכמעט מכפיל את נפחו.
  3. מחממים תנור ל 220 מעלות. אופים כ 120 דקות או עד שמזהיר. מוציאים מהתנור ומגישים באותו היום.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין מלא או בקמל לחם רגיל
אפשר להחליף את גרעי הצ'יה בפרג או פשתן או שומשום.

המרכיבים

לבצק

  • 580 גרם קמח רגיל או קמח לחם ( 4 כוסות + 2 כפות)
  • 70 גרם קמח מלא ( 1/2 כוס)
  • 10 גרם שמרים יבשים ( 1 כף)
  • 200 גרם שיבולת שועל ( 2 כוסות)
  • 1/3 כוס זרעי צ׳יה
  • 20 גרם מלח ( 2 כפות)
  • 650 מ״ל מים ( 3/4 2 כוסות פחות כף)

לציפוי

  • 1/2 1 כוסות של גרעיני חמנייה, זרעי צ׳יה ושיבולת שועל
גלילה לראש העמוד