סופגניות במילוי מרציפן
כ 30 יחידות
סופגניות מושלמות עם מרציפן
למי שלא אוהב מילוי נשפך זו הסופגנייה המושלמת עבורו!!
מושלם לאוהבי מרציפן.
בצק מושלם בטכניקה של בריוש וללא התעסקות עם ריבה נוזלית.
הסופגנייה האהובה עלי.
מושלם לאוהבי מרציפן.
בצק מושלם בטכניקה של בריוש וללא התעסקות עם ריבה נוזלית.
הסופגנייה האהובה עלי.
אופן ההכנה
- מכניסים את כל חומרים הבצק מלבד החמאה וברנדי אל תוך קערת מיקסר משתדלים להכניס את המלח מרוחק מהשמרים ולא בקרבתם. מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ל 5 דקות מעבר ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
- מוסיפים ברנדי לבצק וחותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לאט תוך כדי לישה בכל פעם כ שתי קוביות, מחכים שהן מתערבבות בבצק . בתום התהליך ממשיכים ללוש כשתי דקות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לבצק לתפוח כ 20 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
- למילוי: יוצרים עיגולים בקוטר ½ ס"מ מהמרציפן.
- מחממים את השמן לחום בינוני – גבוה (175 מעלות) . מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח ומוציאים ממנו את האויר ע"י תפיחות קלות. יוצרים ממנו עיגולים שטוחים בקוטר 4 ס"מ וממלאים במרכז עיגול מרציפן מהמילוי ויוצרים כדור בגודל של כדור פינג פונג ומגלגלים מעט כמו לחמנייה קטנה ועגולה. מניחים על משטח מקומח או על ריבועי נייר (שממשיכים עם הסופגנייה גם לטיגון) ומכסים את הכדורים במגבת. מתפיחים כ 20-40 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם (חשוב שיכפילו את נפחם על מנת שהסופגנייה תהיה אוורירת ויתקבל פס לבן בטיגון). מעבירים אל השמן כ 3-4 סופגניות בכל פעם. מניחים בשמן ומכסים ל כ 3 דקות או עד שצד אחד מזהיב. הופכים צד וממשיכים לטגן עם סיר פתוח כ 3 דקות לפחות. מוציאים אל צלחת מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.
- מגישים באותו היום או מקפיאים מיד.
טיפ ממיכל:
• חשוב להתפיח מספיק – הכפלה מלאה של הכדור לקבלת הקו הלבן לרוחב הסופגנייה.
• חשוב להקפיד על כיסוי הסיר בהתחלה כדי ליצור קו לבן באמצע הסופגנייה.
• במידה וסופגנייה מזהיבה מהר מידי מיד להנמיך את גובה האש או סיר הטיגון.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל