בלוג האוכל המומלץ michi

נתחי סלמון אפויים בציפוי אגוזים

4-5 סועדים

נתחי סלמון אפויים בציפוי קשיו ועשבי תיבול

מנה עיקרית מושלמת לטו" בשבט.
מנה חגיגית בציפוי מהיר ובטעם מופלא ומפתיע.
טוחנים יחד את ככל מרכיבי הציפוי ומערבבים בקלות. יוצרים ציפוי לדג ששומר על הלחות בתוך המנה ומוסיף תיבות טעים ושונה.
מנה מלוחה שכל כך מתאימה לטו" בשבט!
מומלץ להגיש עם אספרגוס מאודה בחמאה (מתכון בקישור שבטיפ)

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.במעבד מזון קוצצים יחד לחם קשיו ופטרוזיליה כדקה. מוציאים לקערה ומערבבים עם חלבון ודבש אם רוצים.
2. . מתבלים את פני הדג במלח ופלפל. מניחים את חתיכות הפילה אחד על נייר האפייה כאשר העור נוגע בבסיס התבנית. מהדקים את הציפוי לפני הדג.. אופים כ כ 12-15 או עד שהדג יציב למגע. מגישים חם. אפשר עם אספרגוס מאודה בחמאה (בקישור שבטיפ)

טיפ ממיכל:

אפשר להשתמש גם באגוזי לוז או מקדמיה במקום קשיו.

סלמון אפוי בציפוי נפלא של אגוזי קשיו

המרכיבים

  • כ800 גרם סלמון חתוך ל 5-6 חתיכות ארוכות
  • 100 גר' אגוזי קשיו קלוי מומלח
  • 1 פרוסות לחם (אפשר גם מאתמול ללא הקשה) – בפסח חצי כוס קמח מצה
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה טרייה
  • 1 חלבון
  • 1 כפית דבש או מייפל (אם רוצים)
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד