ניוקי גבינה ברוטב זיתים
4 סועדים
ניוקי גבינה לשבועות
מתכון מושלם במיוחד למי שמפחד להכין ניוקי או שלא הצליח בעבר.
הניוקי על בסיס גבינה חצי קשה מופלאה מתערבב ומתגלגל בקלות מופלאה.
מנה של ה "ביוקר" בקלי קלות מושלמת לשבועות.
הרוטב שמלווה הוא אלי אוליו עדין עם טעמים רכים רק כדי ללוות את הניוקי שהם כוכב ההצגה!
אופן ההכנה
1. מרתיחים סיר בינוני עם כ 1.5 ליטר מים עם כפית מלח. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי הניוקי על שנוצר בצק רך ויציב (מומלץ לערבב בידיים). על משטח מקומח מגלגלים את הניוקי לגליל בקוטר 2.5 ס"מ. במידה והבצק רך מוסיפים קמח תוך כדי רידוד. חותכים את הגליל כל חצי ס"מ כך שנוצרים ניוקי בגודל בינוני. מעבירים לסיר הרותח ומבשלים כ שלוש דקות או עד שצפים מעל לפני המים (שומרים 1/3 כוס ממי הבישול בצד). מניחים בטמפרטורת החדר עד לשימוש ומערבבים עם כף שמן (אין צורך לשטוף).
2. להרכבה : במחבת גדולה מחממים שמן זית במחבת בינונית מוסיפים את הניוקי ומטגנים כ 2-3 דקות על אש גבוהה על מנת שיזהיבו מעט. מוסיפים זיתים שחורים, חמאה והשום מחממים יחד כשתי דקות או עד שהשום מזהיב מעט. מוסיפים את מי הבישול ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים עם פרמזן מגורר מעל. מגישים חם.
טיפ ממיכל:
הניוקי מתאים לכל רוטב פסטה שאוהבים, במיוחד לרטבים על בסיס שמנת!
המרכיבים
לבצק
• 1 חבילות גבינת ריקוטה פרסקה (250 גרם ) או גבינה לבנה יבשה כמו טוב טעם/ טובורג/גנען
• 2 ביצים
• 2/3 כוס קמח (כ 90 גרם) + 2 כפות למשטח ולגלגול
• 2 כפות פטרוזיליה חתוכה דק
• 1 כפית מלח
• 1 כף שמן
• 1 כפית מלח
• לרוטב
• 1/4 כוס שמן זית
• 1-2 כפות חמאה (אם רוצים)
• 2 שיני שום קלופים וחתוכים לפרוסות
• 40-50 גר' זיתים שחורים מגולענים (כחצי כוס)
• 1/4 כפית אגוז מוסקט (אם רוצים)
• 1 כף כוס פטרוזיליה חתוכה דק
• 60 גר' גבינת פרמזן מגוררת לקישוט
• מלח ופלפל