בלוג האוכל המומלץ michi

משקה יין חם

5 סועדים

קוקטיל יין חם

יין חם – קפיצה קטנה לחו"ל.
מתכון פשוט ונפלא וקוקטיל חם שלוקח אותנו החורף לאירופה.
הטיול הקטן שלנו לחו"ל, משקה מסורתי פופולרי בשווקי חג המולד בגרמניה ואוסטריה.
טעים בטרוף ומתאים לכל אירוח, בחימום של היין חלק מהאלכוהול מתאדה והטעם נעים וקליל.
טעמי התפוז, יין, אניס וציפורן פשוט מושלמים יחד.
אפשר להשתמש לגמרי ביין זול או יין שפחות אוהבים, זה בדיוק המקום ליין הזה. הטעמים שמוסיפים ליין נותנים לו חיים חדשים!
אין לי ספק שזה משקה שירים את מצב הרוח בימי החג.
5 דקות עבודה!

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מביאים את כל חומרי המשקה לרתיחה מערבבים מידי פעם. ומבשלים על אש נמוכה ברתיחה עדינה כ 5 דקות. מורידים מהאש.
2. מגישים חם. במידה ונשאר מאחסנים במקרר ומחממים למחרת (אפשר גם במיקרוגל).

המרכיבים

• 1 בקבוק יין אדום (750 מ"ל)
• 180 מ"ל מים (3/4 כוס)
• 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
• 1 תפוז גדול או 2 קטנים חתוכים לפרוסות דקות
• 4-5 כוכבי אניס
• 2 מקלות קינמון
• 5 יחידות ציפורן
• 50 מ"ל אלכוהול חזק כמו ברנדי או ויסקי (אם רוצים)

גלילה לראש העמוד