מקלות בצק עלים עם סלמון מעושן
20-24 יחידות
מקלות בצק מתובלים עם גבינה וסלמון מעושן
סלמון מעושן מוגש קצת אחרת.
מנה שהולכת נפלא עם סלט עשיר וכחטיף ממש לפני הארוחה.
אלגנטי, קריספי ובנראות מושלמת.
מנה שאפשר להגיש בכל שעות היום!!
מנה שהולכת נפלא עם סלט עשיר וכחטיף ממש לפני הארוחה.
אלגנטי, קריספי ובנראות מושלמת.
מנה שאפשר להגיש בכל שעות היום!!
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.5 מ"מ. . חותככים רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 12 ס"מ. מגלגלים כל רצועה סביב עצמה משני הקצוות (לצורת בורג) ומהדקים את הקצוות ומגלגלים מעט כדי לישר את הבצק המגולגל. מגלגלים בקצח. מעבירים לתבנית ומצננים במקפיא כ 10-15 דקות. מברישים בביצה טרופה ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-12 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומשהים כ 5 דקות.
2.חותכים את הסלמון המעושן לרצועות דקות מורחים על צד אחד של במקל בקצה כפית גבינת שמנת ומגלגלים את רצועת הסלמון סביב מקל הבצק. זורים מעט עירית קצוצה לקישוט.
3. מומלץ לחמם את המקלות (ללא הסלמון) בתנור בחום בינוני לפני הגשה.
טיפ ממיכל:
למתכון פרווה אפשר להחליף את גבינת השמנת במיונז.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה